{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro gradnja novih kilometara autoceste na Koridoru 5C

23.10.2013. u 11:09
0
88
Uskoro gradnja novih kilometara autoceste na Koridoru 5C
0
Dvanaest kompanija iz Bosne i Hercegovine i inostranstva dostavilo je JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar svoje prijave za učešće u postupku predkvalifikacije građevinskih i konsultantskih kompanija koje će se takmičiti za dodjelu Ugovora za izgradnju i nadzor nad izgradnjom autoceste na Koridoru 5C, dionica Donja Gračanica – Klopče, poddionica Klopče – Drivuša.
Izgradnja navedene poddionice će se finansirati iz sredstava Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj.

"U proljeće 2014. godine imat ćemo završenu kompletnu autocestu od Sarajeva do Zenice. Ovim tenderom otvaramo nova gradilišta i nastavljamo sa izgradnjom autoceste prema sjeveru naše zemlje", najavio je direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić, te izrazio zadovoljstvo zbog velikog broja prijava iz zemlje i inostranstva kompanija zainteresiranih za građenje najznačanijeg državnog projekta u Bosni i Hercegovini.

Kompanije koje su izrazile interes na ovom pozivu su JV: Integral inženjering a.d. i GP PUT d.d., JV: ŽGP i Euroasfalt, te Hering d.d. iz Bosne i Hercegovine, Hidroelektra Niskogradnja i Swietelsky Baugesellschaft m.b.H. iz Hrvatske, OHL ŽS a.s. iz Češke, Strabag AG iz Austrije, AZVIRT LLC iz Azerbejdžana, Construcciones Rubau S.A. iz Španije, te kuvajtske kompanije Green Line General Trading & Contracting Co. W.L.L., Mohamed Abdulmohsin Al-Kharafi & Sons for General Trading, General Contracting and Industrial Structures W.L.L. i Copri Construction Enterprises W.L.L.

Nakon evaluacije pristiglih aplikacija uskoro će biti objavljen poziv ovim kompanijama za podnošenje finansijskih ponuda. Potpisivanje ovog ugovora i početak izgradnje sa izvođačem radova očekuje se u 2014. godini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: