Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Velika vecina “poklona” iz dijaspore su penzije ljudi koji su se vratili iz dijaspore u BiH u penziju. Licno znam najmanje za 10 ovakvih slucajeva. A ta pipa ce presusiti kad tad, jednostavno po pravilu prirode. Dakle nije to sadaka niti investicija. Niko, ali bas niko iz dijaspore nije lud da investira u ovako rizicno podrucje a kamoli da se jos i zaduzuje.
Inace ovo gore je vrlo prosta matematika. U BiH se od rata vratilo oko milion izbjeglica. Neka je samo pola njih ostvarilo pravo na penziju u inostranstvu (mada je broj vjerovatno puno veci) i neka je ta penzija u prosjeku oko 300 eura mjesecno (sto je realna cifra za zapad) dobije se suma od 1,8 milijarde eura godisnje
USAID u saradnji sa domacom firmom koja te oguli i prije pocetka slanja projekta!!! Da bi dobio 10 moras se prije toga zaduziti za 25 000!!!!!! Zna se ko dobiva CAKK i ovakve projekte! Pitajte Selimovica, ublehu iz privredne komore TK! LOPOVI!!!
To sad dijaspora moderna postala, svi se nešto satraše oko dijaspore. Svima je izgleda u redu što domaće firme, pogotovo mlade firme, se zadužuju po 15-20% kamatama i to ako im se smiluju u banci i odobre kredit. To je o.k., jelde? Je.o vas i dijaspora i maline i smilje i krediti poljoprivredi i stočarstvu.
Ovo sa ovom "FIRMOM" je cista prevara( nije prevara klasicna)! Molim da se javi bar jedan korisnik, AL pismen da nam pojasni kako matematika funkcionise u ovim "PROJEKTIMA"??!
Dijaspora trljoguzest
Zivim u dijaspori i ne saljem novac nikome, hvala Bogu moja porodica u BIH zivi dobro i imaju posao, niti sam ja na njihovoj niti su oni na mojoj grbaci. Slanje sadake u BiH samo moze odmoci a ne pomoci jer se mnogi naviknu na mjesecne uplate iz inostranstva pa onda po vas dan sjede u kuci ili cvrljaju kahvu po 6h u obliznjem lokalu, pa onda lagano prosetaju do kladionice.
Garant su se uhljebili i/ili ste porodica Udbasa.
@Kapelan Ne moras biti toliko zloban. Ako ti nisi sposoban da nadjes posao, da budes produktivan clan drustva, nije ti svako drugi kriv. I ne, nisu nikakvi udbaci niti uhljebasi, ja nisam znao sta je "Udba" dok nisam poceo posjecivati Klix.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)