{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uprava za indirektno oporezivanje BiH pokrenula istragu zbog Tuša

20.10.2014. u 22:23
85
67
Uprava za indirektno oporezivanje BiH pokrenula istragu zbog Tuša
85
Uprava za indirektno oporezivanje BiH pokrenula istragu zbog Tuša
Uprava za indirektno oporezivanje BiH pokrenula je povezane kontrole kompanija Tuš d.o.o. Plješevička bb Bihać i Tuš - Trade d.o.o. Plješevička 157 Bihać, nakon što je u javnost dospjela informacija da "Tuš" prodaje sve poslovne objekte u BiH.
"Kompanija Tuš - Trade trenutno duguje UIO 678.916 KM. Ovaj obveznik je ranije podnio zahtjev za odgođeno plaćanje duga, koji je odbijen, zato što nije bilo elemenata osiguranja plaćanja tog duga. U kontroli, koja još traje, utvrđeno je da je firma "Tuš - Trade d.o.o. fakturisala kompaniji Tuš d.o.o. opremu u ukupnoj vrijednosti većoj od pet miliona KM, na osnovu čega kompanija Tuš d.o.o. zahtijeva povrat PDV-a od Uprave u iznosu od 721 hiljadu KM", rekao je za Klix.ba Ratko Kovačević, portparol UIO.

Taj zahtjev za povrat PDV-a je, dodao je Kovačević, obustavljen do daljeg. Uprava će u narednom periodu angažovati eksperte koji će procijeniti stvarnu vrijednost imovine koja je predmet prometa između pomenuta dva obveznika.

UIO je već održala sastanke, pa je cijeli predmet proslijeđen istragama kako bi se u potpunosti utvrdilo činjenično stanje vezano za pomenute firme.

Podsjetimo, slovenački trgovački lanac Тuš zvanično je potvrdio da zatvara sve svoje prodajne objekte u Bosni i Hercegovini obrazlažući to “prirodnim katastrofama“, a odgovornost za ovaj potez prebacuje na firme u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: