{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UIO BiH: "Plavi dizel" bez akciza i putarina

S
20.11.2014. u 15:31
2
14
UIO BiH: "Plavi dizel" bez akciza i putarina
2
UIO BiH: "Plavi dizel" bez akciza i putarina
Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH usvojio je danas Nacrt izmjena i dopuna Zakona o akcizama u BiH kojima se omogućava poljoprivrednim proizvođačima da "plavi dizel" mogu nabavljati bez plaćanja akciza i putarina.
Na vanrednoj sjednici je Nacrt upućen u proceduru nadležnim institucijama entiteta i BiH, a njime je predviđen i povrat akciza za distributere "plavog dizela", saopšteno je iz UIO.

Razmatrajući moguće mjere koje Upravni odbor UIO može preduzeti da omogući bolju konkurentnost domaćih poljoprivrednih proizvođača, na današnjoj sjednici podržan je zahtjev poljoprivrednih udruženja da se izjednači cijena veterinarskog pregleda pri uvozu u BiH sa cijenama na ulasku u zemlje Evropske unije.

U skladu sa zahtjevima poljoprivrednih udruženja u BiH, Upravni odbor UIO sugerisao je danas rukovodstvu Kancelarije za veterinarstvo BiH da ubrza rad na ispunjavanju uslova iz Mape puta koja se odnosi na izvoz mlijeka, mliječnih prerađevina i namirnica životinjskog porijekla u zemlje EU.

Upravni odbor zadužio je UIO BiH da provjeri uvoz mesa po odobrenim kvotama i da se prekontrolišu sve izdate potvrde u posljednjih 30 dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: