{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu svečano otvorena bečka kafe slastičarna Aida

18.10.2014. u 16:50
1.086
U Sarajevu svečano otvorena bečka kafe slastičarna Aida
1.086
Na lokaciji nekadašnje kafane Park, popularne "sarajevske Parkuše", sinoć je svečano otvorena kafe slastičarna Aida koja donosi malo šarma Beča u Sarajevo.
Sa tradicijom od 1913. godine, bečka kafe slastičarna Aida, prvi je objekat ove vrste u našoj zemlji.

Svečanom otvorenju Aide u Sarajevu prisustvovali su brojni gosti, među kojima su i ambasador Austrije u Bosni i Hercegovini, Martin Pammer, te vlasnik brenda Aida, Michael Prousek sa suprugom.

"U proteklih mjesec dana sarajevska Aida bila je otvorena za sve goste, ali sada je završena eksperimentalna faza rada koja je inače praksa prilikom otvaranja svih novih poslovnica“, istakao je Prousek.

Gostima je od sada dostupno preko 130 proizvoda koje nudi ova ugledna kompanija, inače jedan od najvećih i najekskluzivnijih proizvođača slatkiša i popularne bečke kafe u Evropi.

U sarajevskoj Aidi nudi se lepeza proizvoda sa tradicijom starom preko 100 godina i dobitnikom priznanja Golden Coffe Bean za najbolji kvalitet kafe.

Ambasador Pammer nije krio zadovoljstvo što ovaj austrijski brend krasi centar Sarajeva, te je naglasio kako se nada da će Aida otvoriti još svojih poslovnica u BiH, te dati svoj mali doprinos u zapošljavanju mladih ljudi.

Svečanosti otvorenja prisustvovalo je tokom dana i 112 djevojaka, žena i djece koje se zovu Aida, a kojima su, zbog imena koje nose kao i ovaj popularni brend, uručeni pokloni ove kuće.

U bečkoj kafe slastičarni Aida u Sarajevu gosti mogu prvi put uživati u originalnim sacher i mozart tortama, probati bečki doručak, ali i poručiti svoju šoljicu višestruko nagrađivane kafe Aida, po cijenama koje su prilagođene za naše tržište.

Bečka Aida ima čak 31 poslovnicu u glavnom gradu Austrije, a svoj brend predstavila je širom svijeta, u Džedi, Riadu, Dubaiju, Abu Dhabiju, Kataru, Hong Kongu, Moskvi , Kuvajtu i Zagrebu. Nakon otvorenja u Sarajevu, vlasnici bečke kafe slastičarne bosanskog imena "Aida“ imaju namjeru otvoriti još nekoliko poslovnica u našoj zemlji.

Zanimljivo je pomenuti da slastičari Aide dnevno proizvedu tri tone kolača i poslastica, a u Beču godišnje Aida servira 120 tona kafe.

Kafe slastičarna Aida od danas je u "sarajevskoj Parkuši".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: