Privreda
52

U Sarajevu otvorena nova poslovna zgrada BH Telecoma

FENA
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U Sarajevu je danas otvorena nova poslovna zgrada BH Telecoma.

"BH Telecom će useljenjem u novu zgradu imati olakšan rad i uspješnije poslovanje", izjavio je tim povodom na prigodnoj svečanosti generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović. Poslovna zgrada se nalazi u centru Sarajeva, u ulici Franca Lehara, a ukupna investicija BH Telecoma u objekt je oko 37 miliona KM.

Ta investicija će, po riječima direktora Izvršne direkcije za investicije BH Telecoma Jasminka Akšamije, jednim dijelom doprinijeti da BH Telecom u budućnosti zadrži mjesto lidera na telekomunikacionom tržištu BiH i najbolje kompanije u državi. Dodao je da je taj projekt veoma isplativ, jer je već niz godina Generalna direkcija BH Telecoma podstanar kod mnogih pravnih subjekata.

Projektanti objekta su Ahmet Kapidžić i Hasan Ćemalović.Osnovne građevinske i infrastrukturne radove izvodila je kompanija OKI iz Sarajeva, a završne građevinske i instalacione radove kompanija Unioninvest Sarajevo.

Površina objekta je 8.027,37 m2, a raspolaže otvorenim parkingom 1.887 m2 i garažom površine 2.016,70 m2.

Objekt je administrativne namjene, savremeno opremljen i namješten, a prostor je dodatno oplemenjen umjetničkim djelima i radovima, poznatih i priznatih bosanskohercegovačkih slikara i umjetnika.

Osim administrativnih prostora, objekt raspolaže i ostalim sadržajima, restoranom s kuhinjom, kafe kuhinjama na svakoj etaži, modernim arhivskim i skladišnim prostorom i tehnološkim prostorom s najsavremenijom tehnologijom.

U zgradu se pristupa iz moderno uređenog ulaznog hola, a posjeduje i četiri lifta i dva stubišta.

U zgradi su smješteni Generalna direkcija BH Telecoma, odnosno Kabinet generalnog direktora, kao i izvršne i funkcionalne direkcije.