{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu dvodnevna međunarodna konferencija SIFEC

19.11.2014. u 15:05
20
5
U Sarajevu dvodnevna međunarodna konferencija SIFEC
20
U Sarajevu dvodnevna međunarodna konferencija SIFEC
Evropsko udruženje za islamsku ekonomiju, bankarstvo i finansije u suradnji sa partnerima organizuje međunarodnu konferenciju Sarajevo Islamic Finance and Economics Conference 2014 pod nazivom "New Challenges for Islamic Economics and Finance Development", koja će biti održana 20. i 21. novembra 2014. godine u Sarajevu u prostorijama Gazi Husrev-begove biblioteke.
SIFEC je jedina konferencija u oblasti islamske ekonomije i finansija u ovom dijelu Evrope i okupit će brojne, kako domaće, tako i međunarodne eksperte iz oblasti islamske ekonomije i finansija.

Tretirat će savremena pitanja u oblasti islamske ekonomije, bankarstva i finansija, a posebno "sukuk" - islamske obveznice. Islamske finansije predstavljaju jedan od najbrže rastućih segmenata globalnih finansija koje zaokupljuju pažnju ne samo teoretičara, već i praktičara.

Za konferenciju je prijavljeno preko stotinu radova autora iz 22 zemlje, a na samoj konferenciji prezentirat će se tridesetak odabranih radova. Uvodni govor će održati dr. Željko Šain, dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, dr. Abdul Ghafar Ismail iz Islamic Research and Training Instituta, kao i ambasador Velike Britanije u BiH, njegova ekselencija gosp. Edward Ferguson.

Konferenciju će otvoriti guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine, dr. Kemal Kozarić. Očekuje se prisustvo većeg broja gostiju i učesnika iz javnog, akademskog i poslovnog života iz zemlje i inostranstva.

Keynote govornici su profesor Mehmet Asutay sa Durham University iz Velike Britanije, te Dr. Shehab Marzban, konsultant Svjetske banke za oblast islamskih finansija.

Glavni cilj Konferencije jeste da okupi eksperte iz oblasti islamske ekonomije, bankarstva i finansija, koji će prezentirati svoje naučne istraživačke radove, ali i razmijeniti iskustva iz ove značajne naučne oblasti. Ovim će se pruži prilika i studentima da razmijene iskustva i ideje sa naučnim ekspertima, a očekuje se i uspostava stabilne mreže akademika i poslovnih ljudi u ovoj značajnoj oblasti.

Suorganizatori konferencije su: Islamic Research and Training Institute IDB-Islamic Development Bank iz Saudijske Arabije, Centar za islamsku ekonomiju, bankarstvo i finansije Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, University of Bolton, Bosna Bank International, Centar za napredne studije, te Evropsko udruženje za bankarsku historiju iz Frankfurta. Sponzori konferencije su BH Telekom i SASE. Organizacijom ove konferencije Sarajevo potvrđuje lidersku poziciju iz oblasti islamskih finansija u ovom dijelu Evrope.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: