Privreda
0

U Prijedoru otvorena nova zelena pijaca čija izgradnja je koštala 2,9 miliona KM

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U Prijedoru je danas otvorena nova zelena pijaca za čiju izgradnju je iz budžeta grada Prijedora obezbijeđeno 2.886.000 KM.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da je ovako savremen objekat potreban gradu, proizvođačima i građanima i da put do današnjeg izgleda nove pijace nije bio lak, te podsjetio da su ovdje do prije pet godina bili bagremik i otvoreni kolektor pored kojeg se nije moglo disati.

"Imali smo puno razumijevanje izvođača radova. Najviše ih je bilo domaćih i volio bih i da najviše bude domaće robe, ali Prijedor je uvijek bio otvoren grad i otvoren za razmjenu roba i usluga", rekao je Pavić na svečanosti otvaranja nove pijace.

On je naveo da grad danas predaje novi objekat na upravljanje Gradskoj tržnici Prijedor da ga čuva, održava i pravi uvijek što bolje uslove građanima.

"Nadam se da će ovaj objekat omogućiti našim proizvođačima da se izmjere u kvalitetu i cijeni sa konkurentima, kao i kupcima da imaju raznovrsnu i kvalitetnu ponudu", poručio je Pavić.

Direktor Gradske tržnice Prijedor Darko Zgonjanin rekao je da se nova tržnica prostire na površini od 2.228 metara kvadratnih i da ima 126 mobilnih tezgi, gdje su predviđeni prostori za zelenu i kvantašku pijacu, prodaju mlijeka i mliječnih proizvoda, mesnicu, ribarnicu, prodavnicu pilećeg mesa, poljoprivrednu apoteku, kafeteriju, restoran sa kafe barom i supermarket.

"Pozivam sve proizvođače poljoprivrednih proizvoda da izlože proizvode, a građane da ovi proizvodi nađu put do njihovih trpeza", poručio je Zgonjanin.

Izgradnja nove pijace u naselju Pećani počela je 2011. godine.