{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Kuala Lumpuru otvorena kancelarija Poslovnog vijeća BiH

30.10.2014. u 15:55
58
15
U Kuala Lumpuru otvorena kancelarija Poslovnog vijeća BiH
58
Nakon svečanog potpisivanja i zvaničnog predstavljanja Malaysia-Bosnia and Herzegovina Business Councila (MBBC), koji je upriličen krajem septembru u Sarajevu, danas je i zvanično u Kuala Lumpuru otvoren ured Poslovnog vijeća.


Podsjećamo, po modelu prijašnjih Privrednih komora, inicijativu za osnivanje Poslovnog vijeća između dvije zemlje pokrenuli su predstavnici privatnog sektora Malezije i BBI banka kao predstavnik privatnog sektora BiH.

Potpisivanje Memoranduma o osnivanju MBBC-a donosi novu eru poslovne saradnje između privatnih sektora dvije zemlje, a direktan kontakt bh privrednicima omogućava jednostavniju i bržu komunikaciju sa poduzetnicima iz Malezije.

Uspostavljanje Poslovnog vijeća nastavak je aktivnosti koje su BBI banka i BBI VIP Business Club započeli na Sarajevo Business Forumu (SBF). Inače, putem Poslovnog vijeća radit će se na konstantnom prezentiranju projekata bh privrednika investitorima iz Malezije, a najutjecajniji privrednici iz ove zemlje će najmanje jednom godišnje dolaziti u BiH, i to na SBF.Investitore iz Malezije posebno zanima energetski sektor.

Učinjeni su već i konkretni koraci na polju privredne saradnje. Nakon potpisivanja i zvaničnog predstavljanja MBBC-a, kao rezultat uspostavljene saradnje krajem septembra 2014 bh. kompanija “Energoinvest” i “Great Colour Investment“ potpisali su sporazum o zajedničkom nastupu u energetski sektor u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: