{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U junu proizvođačke cijene u BiH više za 0,5 posto

S
SRNA
25.7.2016. u 10:05
1
1
U junu proizvođačke cijene u BiH više za 0,5 posto
1
U junu proizvođačke cijene u BiH više za 0,5 posto
Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u junu više su za 0,5 posto u odnosu na maj, dok su niže za 2,3 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.
U junu, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu više su za 0,3 posto, dok u odnosu na isti mjesec 2015. godine nisu zabilježile promjenu nivoa, navode iz Agencije za statistiku BiH.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na stranom tržištu u junu ove godine više su za jedan posto u odnosu na maj, ali su niže za 5,8 posto u odnosu na juni 2015. godine.

U junu, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda porasle su u energiji za 0,1 posto, za koliko su porasle i u kapitalnim proizvodima, te u intermedijarnim proizvodima za 1,1 posto, dok su opale samo u netrajnim proizvodima za 0,1 posto.

Proizvođačke cijene u junu ove, u odnosu na isti mjesec prethodne godine, niže su u energiji za 2,5 posto, intermedijarnim proizvodima za 3,8 posto, kapitalnim i netrajnim proizvodima za po 0,2 posto, te trajnim proizvodima za 0,3 posto.

U junu, u poređenju sa majem, cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu više su u intermedijarnim proizvodima za jedan posto, kapitalnim proizvodima i trajnim potrošačkim dobrima za po 0,1 posto, dok su niže u netrajnim potrošakim dobrima za 0,1 posto.

Cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu u junu, u poređenju sa istim mjesecom 2015. godine, niže su u intermedijarnim proizvodima za 1,7 posto, kapitalnim proizvodima za 0,4 posto, trajnim proizvodima za 0,2 posto, te netrajnim proizvodima za 0,3 posto, dok je rast zabilježen u energiji za 1,4 posto.

Cijene industrijskih proizvoda na stranom tržištu u junu, u poređenju sa majem, više su u energiji za 0,7 posto, intermedijarnim proizvodima za 1,4 posto, dok su opale u netrajnim proizvodima za 0,1 posto.

U junu ove, u poređenju sa istim mjesecom 2015. godine, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda opale su u energiji za 4,3 posto, intermedijarnim proizvodima za 5,7 posto, kapitalnim proizvodima za 0,1 posto, trajnim potrošakim dobrima za 0,3 postoe netrajnim potrošačkim dobrima za dva posto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: