Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ma i ovo je copy paste sa neke hrvatske stranice..cuj zupanijski.
gradacac... kako ga nazvati? pickovac,pizdici,vukojebina ili slicno,nekad prije rata lijep I miran grad,ali... kad se rolingstonsi skotrljase u grad nastade cudo nevidjeno,pa taj huso maljutka sto ga pominjete ovdje je seljober iz sela sibovac ,doselio prije rata u grad ,niko I nista ... danas eto... nekakav ugledan gradjanin a kakvi su onda ostali ...a I svrhu sajma ne vidim,u opcini na salterima se prodaje mlijeko sir I kajmak pa zasto I sljiva nebi mogla...nazalost al ziva istina
ovo me seljoberi garant udaraju minusima :)))
bice rakijce hahaahha
Sta reci za tu seosku manifestaciku kojom rukovi Husein Topcagic, u tom kraju poznatiji pod nadimkom Huso Maljutka, jer je preprodavao oruzje dok su drugi ostavljali svoje zivote. Gradacac je danas istinska - provincija u pozadini, leglo primitivizma, neukosti i siromastva. Nakon zatvaranja pijace Arizona, ljudi doslovno prezivljavaju. Ali zato razne Maljutke nastavljaju sa pljackom preostalih resursa, izmedju ostalih tog sajma, koji je nekada bio zavidna regionalna manifestacija. Huso Maljutka, ima ga svaka mala bosanska sredina. Jadne nase provincije - u pozadini.
Ti si se našo pričat o gradačcu i "provinciji" grad u kojem muslimani pravoslavci katolici slave pjevaju i uživaju gdje niti jedan incident na nacionalnoj osnovi nije zabilježen gdje nema bolje "kahve-kafe-kave" dooduše kafe su odlične radnim danima uveče kad se vrate takvi ko vi u svoje jazbine udaljene po 20 km od centra!!
u pravu je ovaj frky18. sve stzo je napisao je istina
... vatrene vode, hehehe...
oće li bit i proizvoda od šljive, hehe...
ili tacnije sajam rakije
E sad nećemo o tome. Ne mora svako znati koliko pijemo i popijemo za vrijeme sajma a Bogami i nakon njega.
Mogli ste nešto i napisati o šljivi usput kad je već Sajam šljive al evo : Svježi plod šljive u 100 grama sadrži 87 g vode, 11 g ugljikohidrata, 1,4 g dijatetskih vlakana i 0,7 g bjelančevina. Od vitamina ima najviše beta-karotena (provitamin A), vitamina C, vitamina E, folne kiseline, niacina i vitamina B6, te obilje minerala: prvenstveno kalija, zatim fosfora, kalcija, magnezija, natrija, željeza i bakra. Zbog malog udjela masti i niske kalorične vrijednosti, svježe šljive su odlična dijetalna hrana te zdrava hrana za osobe koje boluju od reumatizma, gihta, bubrežnih kamenaca, bolesti jetre, hemoroida, ateroskleroze i zatvora.
sta ce napisat od nekad poznatog poljoprovrednog sajma sada je napravljen jedan obicni vasar
nema veze :) nisu morali napisati mogli su copy-paste kao i ja
PRIKAŽI ODGOVORE (2)