Privreda
427

U Bosanskoj tržnici na Dobrinji otvorena mesnica "Mujanić"

Klix.ba
U Bosanskoj tržnici na Dobrinji danas je svečano otvorena mesnica prepoznatljivog domaćeg brenda "Mujanić".

Mesnicu su svečanim presijecanjem vrpce otvorili načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i Fuad Mujanić, vlasnik lanca mesnica "Mujanić".

Otvaranjem ovog objekta stanovnicima Dobrinje i drugih naselja od danas je na raspolaganju širok asortiman domaćeg mesa i drugih proizvoda od mesa.

U novootvorenoj mesnici naći će se preko 50 vrsta proizvoda iz vlastite proizvodnje firme Mujanić, svježe juneće i teleće meso i raznovrsni suhomesnati proizvodi kao što su suho meso, kulen, bosanski sudžuk...

"Domaći lanca mesnica Mujanić izgradio je svoj imidž u Kantonu Sarajevo i postao veoma prepoznatljiv po izuzetnom kvalitetu proizvoda koje nude građanima širom Sarajeva. Ovo je prvi objekat koji ćemo imati u naselju Dobrinja i vjerujem da će ovim činom otvaranja mesnice u sklopu Bosanske tržnice i sama Bosanska tržnica imati više posjetilaca. Ovo je jedan konkretan način kako možemo pomoći privredu naše države. Kupovinom našeg mesa iz domaće proizvodnje doprinijet ćemo razvoju naše privrede i zapošljavanja", izjavio je načelnik Općine Semir Efendić.

Ovom prilikom Fuad Mujanić zahvalio je Općini Novi Grad na ukazanom povjerenju, istakavši da je ovo 12. mesnica, a 15. objekat u Kantonu Sarajevo koji otvara firma Mujanić.

"Sve naše mesnice su prepoznatljive po jednakom kvalitetu mesa i drugim proizvodima, a trudimo se da naša svaka radnja ima čisto bosanski proizvod", rekao je Mujanić.

Firma Mujanić raspolaže savremenom klaonicom i proizvodnjom za preradu mesa, te sušnicama za proizvodnju suhomesnatih proizvoda, tako da su njeni proizvodi uvijek svježi, provjereni, zdravi i kvalitetni.

Ova kompanija zapošljava 120 uposlenika, a otvaranjem mesnice u Bosanskoj tržnici na Dobrinji, stekla se mogućnost za otvaranje još radnih mjesta. Povodom današnjeg otvaranja mesnice, na platou Bosanske tržnice upriličen je tradicionalni roštilj za građane i goste.