Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To se kaže povećanje uništavanja šuma za x %, i to je samo zvanični podatak. Inače čitava sela žive od krađe šuma.
U zemlji bukvi i zlatnih kašika.
Kakva proizvodnja,kakav asortiman.To je uništavanje našeg jednog od dobara,još malo vode imamo i to je sve.Isjeci cete šume i dodzaba ih izvesti smrdljivim kapitalistima i za koju godinu ce nas odnijeti voda i vjetrovi.Kako samo imamo malo mozga.I ovaj tzv novinar što mu je ovo vijest,umjesto da napiše kritiku on piše hvalospjeve o povecanju proizvodnje .Nevjerovatno i jadno,baš jadno.kakp sam samo jadan kad zivim s kim vec zivim,al ne dam se i ostat cu dosledan i izdrzacu sav ovaj primitivizam i poltronstvo naseg naroda dok se ne pojavi neko sa vizijom i mudima.
za sve pametnjakovice evo jedna informacija iz prve ruke, procenat povrsine pod sumom se konstantno povecava od 80 ih godina pa nadalje u bih, a sto je rezultat odrzivog gazdovanja sumama na odrzivim principima, kaf govorimo o kvalitetu drvna mase eh to je vec druga prica...ako niste znali bih je medu top 5 drzava u evropi po posumljenosti...lijepo je brinuti o sumskim resursima al treba ponesro i znati....
Kad sve posječu onda narode udišite namještaj! Ostavite nam šume! :)
U OVOJ ZEMLJI SE MOŽE UVEĆATI SVE, NA SVIM POLJIMA, ALI OD TOGA HAJRUJU SAMO POLITIČARI NAROD GLADAN PA GLADAN. EVO PODPISUJEM, DA MILION STVARI KRENE NA BOLJE U OVOJ ZEMLJI NARODU BI BILO ISTO. HIJENE SU NA DJELU.
A također povećan uvoz drvenih proizvoda za 30%
A smanjen kapacitet suma za 45%
Povecana jeste proizvodnja i sjeca sume,ali je povecan i broj poplava i klizista mnogostruko,jer je glavni uzrok zivotinjska sjeca sume,imajuci u vidu da jedno stablo,zavisno od velicine,3 mjeseca cuva od 200-500lit vode.Treba izvagati sta je vece zlo;dozvoliti i dalje divljacku sjecu jer mnogo ljudi zavisi od toga,ili suociti se uvijek sa klizistima i poplavama?Dilema velika!