{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U BiH industrijska proizvodnja u februaru porasla za 0,6 posto u odnosu na januar

F
27.3.2015. u 10:07
2
8
U BiH industrijska proizvodnja u februaru porasla za 0,6 posto u odnosu na januar
2
U BiH industrijska proizvodnja u februaru porasla za 0,6 posto u odnosu na januar
Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u februaru bilježi rast za 0,6 posto u odnosu na januar, te pad od 1,2 posto u odnosu na isti mjesec 2014. godine.
Proizvodnja energije u februaru veća je za 2,4 posto u odnosu na prethodni mjesec, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,2 posto, kapitalnih proizvoda za 0,7 posto, dok je proizvodnja intermedijarnih proizvoda ostala na istom nivou, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja za jedan posto, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH.

Proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju u februaru veća je za 1,9 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, intermedijarnih proizvoda za jedan posto, dok je proizvodnja energije manja za četiri posto, kapitalnih proizvoda za 4,9 posto, te trajnih proizvoda za široku potrošnju za 16 posto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u februaru bilježi rast u vađenju ruda i kamena za 2,9 posto, u prerađivačkoj industriji za 0,1 posto, dok proizvodnja i snabdijevanje električnom energijom i plinom bilježi pad za 1,3 posto u poređenju sa januarom.

Industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, u februaru bilježi pad u prerađivačkoj industriji za 0,1 posto u odnosu na februar prethodne godine, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i plinom za 2,9 posto, a u vađenju ruda i kamena za 7,8 posto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: