{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tvornica cementa Kakanj donira 500.000 KM za pomoć ugroženima i obnovu

21.5.2014. u 11:09
543
22
Tvornica cementa Kakanj donira 500.000 KM za pomoć ugroženima i obnovu
543
Tvornica cementa Kakanj donira 500.000 KM za pomoć ugroženima i obnovu
Uprava Tvornice cementa Kakanj-HeidelbergCement Group donijela je odluku o donaciji 500.000 KM za pomoć ugroženom stanovništvu BiH i obnovu područja devastiranih uslijed nezapamćenih poplava koje su sredinom maja pogodile BiH.
"Velika nevolja neprocjenjivih razmjera pogodila je stanovnike BiH. Tvornica cementa Kakanj, koja već decenijama djeluje kao društveno odgovorna kompanija, uvijek nastoji osigurati pomoć onima kojima je najpotrebnija. Ovo je vrijeme za solidarnost i humanost. Ovo je poruka svim unesrećenima da nisu sami, a ujedno je i poziv da mnogi dobri ljudi i kolektivi spremno pomognu ljudima u nevolji i pruže im nadu za bolju budućnost. Uz želju da građani BiH, Srbije i Hrvatske što prije prevaziđu probleme, mi ćemo i nadalje pažljivo pratiti razvoj situacije i nastaviti konkretno pomagati onima kojima je to najpotrebnije", rekao je Branimir Muidža, direktor Tvornice cementa Kakanj i generalni menadžer HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku.

Tvornica cementa Kakanj će sredstva donirati u koordinaciji sa nadležnim službama i institucijama u BiH, a sukladno potrebama i prioritetima. Dio sredstava izdvojen je u novcu za finansiranje trenutnih potreba građana pogođenih nesrećom i odmah će biti doniran, dok će se dio sredstava donirati i realizirati u materijalu za obnovu, cementu i betonu, čim se utvrde prioriteti i konkretni projekti sanacije i obnove, navodi se u saopćenju za javnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: