Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo..Treba gdje je moguce zbog sistema ostaviti opciju ljudima da rade ako oni zele ali za troduplu dnevnicu.
Tacno tako stvar izbora..
U Mostaru sve funkcionise iako je uvefena neradna nedjelja prije godinu dana.Konacno covjek sa zenom i djecom moze otici nedjeljom na izlet. Treba uvezat zakonski da ministar industrije ne moze imat vecu platu od 4 minimalne.Poslije ce se svi boriti za povecanje plata i boljeg stanja u drzavi.
Čavalić je u pravu, zabrane više idu u korist robovlasnicima kojima je teško naći novo roblje - ne bi se vlasnici najvećih trgovačkih centara zalagali za zabranu, da nije tako, nego bi sami jednostavno uveli za radnike povoljna pravila, bez čekanja nazadnih ograničenja. Ako narodu ne odgovara, uđu u druge poslove, nastane manjak resursa i time su privrednici primorani promijeniti uslove da bi privukli radnike.
Kreno ja da ih pitam rade li za prvi maj, nisam mislio ništa kupiti, reko da ih samo pitam, oni zatvoreni, koji bezobrazluk, nikad više tamo neću da uđem, izgubili ste mušteriju stalnu i moje blato sa cipela koje ostavim, pu lopovi, dan ste mi upropastili čitav i planove.
Kako li su preživjeli oni što vazda pitaju hoće li centri raditi za 1.maj, 25.novembar i 1.mart i uopšte za.bilo koji praznik :)
SVAKA CAST, KANTON SARAJEVO BI TREBALO BITI PRIMJER U DRZAVI DA JE NEDJELJA NERADNI DAN ZA SVE ALI IH JE HNK PREDUHITRIO, SVAKA CAST ZA HNK
jedan ko ni jedan :(
Nije tačno.. Merkatir radi i danas do 13h.
Da su mogli nebi ni to dali radnicima,pohlepni robovlasnici …
Zato usrani Konzum danas radi.
i,Mercator
Puno ljudi u IT-ju radi i prvi i drugi maj i vikende. Ili su dezure ili je stizanje rokova. Odes negdje, vuces laptop za sobom da bi bio dostupan i da bi dio mogao usput zavrsiti. Niko ne kuka, a nisu placeni 4-5000KM na nasem trzistu. Ovi za 20 godina naucili samo da prebacuju stvari iz desne u lijevu ruku i da se pobrinu da laser uhvati barcode i sad se ponasaju ko da su im ukinuta osnovna ljudska prava. Vazda se buranija zali na kolicinu posla.
Pa za pare za koje oni rade i ja bih radio za Prvi maj
Evo ja cu raditi danas za prvi maj 8h smjena 150KM, jel posteno?
Ali zato ubise paru mini marketi, ducani i slicni. Pa pola drzave tek danas ide po meso i hljeb. To za TC je za svaku pohvalu, ali sve dok bilo ko radi praznicima zajednicki sistem/zakon nece biti moguc...
konzum radi danas
Jedino rade ovi Predtavnici EU vrijednosti Slovenci Merkator 🤣🤣
griješiš...nisu Slovenci nego Hrvati...Konzum je odavno vlasnik Merkatora.