Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znaci ovo im osigurava sigurnih 6 radnih dana??? Umjesto ove gluposti bolje uvesti maksimalnih 5 radnih dana pa nek poslodavac zaposli i rasporedi radnike. Ne mora vikend biti slobodan al 2 dana slobodna moraju
to je do radnika brate ako radi više od 40 sati sedmično a na platnoj listi 40, oni trebaju dići glas da im bude uvećana plata za te sate Svi vole više raditi ali da i zarade Kod nas se radi i 60 sati a broji se ko 40
ne treba se tu nista novoga uvoditi. sve je definisano u zakonu o radu kojeg ovi nemaju damu sprovoditi. sad ih trgovci mogu tuziti za ogranicavanje poslovnih mogucnosti. ovo je populisticka odluka nepismenih politicara.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Jokić završio
Joj Erneste ko plitak potok si
Nedjelja se u većini razvijenih zemalja Ne posmatra kao porodični dan vec je relgijska zaostavsina. Cak i u tim "razvijenim" zemljama se ukida a prodavnica zaposljavaju vise radnika tako da kolektivni ugovorima svako ima pravo na neradne dane i godisnji odmor.
boze sacuvaj me gluposti. trgovcima ogranicavate poslivne mogucnosti a gradjanima mogucnost da u slobodne dane mogu otici do trgovine. zasto? zato sto nemate znanja i damu da provedete zakon o radu koji dopusta 40 sati rada sedmicno. ako ste se ugledali na eu, jeli vam palo na pamet da je nedelja neradni dan samo zbog vjerskih razloga.
Sto ce raditi kad je i onako Nedjeljom pust grad.
Nedjeljom vise Gorazdaka u SCC nego u Gorazdu
@SLOA Sto ce raditi kad je i onako Nedjeljom pust grad. --Od kada je Gorazde grad?
Mi trebamo imati barem po jednu-dvije prodavnice koje rade 24-7, ali treba ti vise radnika da mogu pokriti to i da se rotiraju i onda mozes imati cak i 5 radnih dana.
BRAVO GORAZDE TREBA ZAKONOM ZABRANIT NEDELJU KO RADI KAZNA 10000H
jes vala, da na miru mogu otici na misu.
Zatvoriti nedjeljom soping centre i trgovine da se grad rastereti
Rade li pumpadzije nedjeljom
samo gorivo
Pa tamam nedjeljom malo do Sarajeva u shoping.
ovo da mogu dolaziti u Sarajevo nedjeljom .. FGR
To je zbog onih 15 Hrvata na popisu
Pa to i treba biti tako, da ima nekoliko dezurni prodavnica gdje bi ti radnici imali neka druga 2 dana slobodna u toku sedmice ili eventualno generalno dati da svaki radnik ima 2 dana slobodna pa da se rasporedi ko kada. A ovi sto kenjaju po komentarima vjerovatno rade par sati kad im se cefne u nekim dobrim firmama pa sad negoduju
Svaka cast! Kupci imaju 6 dana da nakupuju svega da im moze biti da prezive tu nedjelju. Radnicima slobodan dan sa familijom!
Svaka cast
Rupa bila rupa ostala, nedeljom sve pozatvorat pa to nije ni u najmanjem selu tako
Da li je tebe mama previše udarala po glavi, efendija?