Komentari (130)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bitno je hocemo li igrati protiv rusa,bitno je gdje Dzejla Ramovic provodi sa svojim deckom,Bitno je kad Dodik bere sljive,bitno je gdje pjeva Halid Beslic,bitno je ko ce koga tusiti u intexovom bazenu 2 og oktobra,bitno je sta ce Sladic reci kakvo nas vrijeme ocekuje,a pelet drva plin namirnice to su najmanji problem ziviti se mora kako god
Onoga trenutka kad je presao cijenu od 600 km, peleg sam skinuo sa spiska za kupovinu. Grijem se na pelet 7 godina ali ove godine konvektori i struja. Nek bude isto para, volim i to nego ovim lopovima placati. Bar nemam sta nositi i čistiti.
Samo zabraniti svima izvoz (i onima sa ugovorima) na 2 godine, ili ako će ići za izvoz da izvoznik plaća izvoznu carinu 300% tj. neke vrste penala, pa ako iskorištava naše resurse da onda i plati ako izvozi naš resurs.
NEMA ZIME NEMA SNIJEGA SLABIJE SE TROSI PA TO DODJE NA ISTO
Pretprosle godine cekajuci u posti da nesto uplatim slucajno upadoh u razgovor. Zena nastavnica maltene place kako ima penziju 300km.Danas mozda pa nek dobije i 400km. Pa po kojim bozijim, ljudskim, etickim, moralnim, 'bosanskim', pravilima imate pravo da unistavate zivote u poznim godinama onim ljudima koji su vas obucavali. Ljudska i bozija sramota je da je naduvani prosjek od 1100KM VELIKA LAZ i da NADUVANIM cijenama ogrjeva unistavate BIH i njen narod.
Nema ovo veze sa znanjem i voljom. Problem je sto su vlastodrzci usko povezani sa ovom ruljom peletara i nece da ih cackaju... Ovdje treba odrediti real u maksimalnu cijenu i zabraniti izvoz na 12 mjeseci.
Skuplji pelet nego kotao za pelet.
Ne zamazujte narodu oči, ni vlast niti proizvođači peleta. Izvoz normalno preko Hercegovine ide, svi to vide rođenim očima isto kao što vide kako se iživljavate nad narodom. Ne smijete nosa da gurnete dolje među one kriminalce u Hercegovini nego šutite. Novinari, ne treba puno da zagrebete to, ako hoćete, a nećete...
Dolazi lagano ukajinski i rumunski pelet, cijena po 450 KM. Jos mjesec dana i eu je rijesila zalihe, vec su na 80% pa cemo vidjeti onda kome ce ova nasa stoka prodavati.
Cjena peleta je počela rasti kad je HIFA 2018 god počeo obilazit peletare i kupovat komplwtnu proizvodnju, lagerovat i onda izvozit i nama ostalima dizat cjene a ovo sad pa čisti lopovluk, pa nemožete se ljudi za jednu sezonu obogatit, šume su javno dobro a ne privatno vlasništvo
Prezivjeli ste cijene goriva preko 3 KM, niko prstom nije mrdnuo da se to sta popravi. Prezivljavamo i ovu inflaciju i opet niko nista da mijenja. Idu izbori, glasacete opet za iste, iskukajte se sada tu na portalima i to je to.
To nam je vladajuća koalicija na nivou FBiH, BIH omogućila! Ovoliki lopovluk nisam vidio, a vjerovatno više nikada i neću, također ovo su nam omogučili HiFa group i Bingo, ako ne znate! LP i trebamo otići svi u PM!
Pola tone peleta,skoro čitava penzija.
Penzija 3 metra drva.
Za autora: pelet se pravi od piljevine, čiste piljevine bez primjesa i aditiva. Pelet od jele i smrče se može praviti samo od te dvije sirovine, dok za pelet od bukve mora se mješati piljevina od bukve i jele/smrča. Jela / smrča imaju smolu koja veže piljevinu. Inače pelet se presuje pod visokim pritiskom zato nema aditiva. Postoje aditivi koji nisu dozvoljeni: žito, pjesak (da pelet bude teži) itd
treba zvat MILICIJU
*ebo vam hifa i SDA *ajku