11 do 13 spratova
579

Tibra Pacific gradi novu zgradu u Sarajevu, lokacija kod GRAS-a

D. Be.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Kompanija Tibra Pacific izvodi pripremne radove kod remize GRAS-a u sarajevskom naselju Otoka gdje je planirana izgradnja novog stambenog-poslovnog kompleksa pod imenom "Avenija".

Iz ove kompanije za Klix.ba su kazali da su u toku pripremni radovi i da će objekat gabaritima biti sličan zgradi "Veneto" koja se nalazi na parceli odmah pored.

Iz Općine Novi Grad kazali su nam da je Regulacionim planom "Alipašin Most VII" na ovoj lokaciji planirana građevinska parcela C30 za izgradnju stambeno - poslovnog objekta od 11 do 13 spratova.

"Investitoru Hydro-Metal d.o.o. Sarajevo, kao vlasniku zemljišta, je izdata urbanistička saglasnost u julu 2019. godine za izgradnju stambeno - poslovnog objekta na građevinskoj parceli C30, te je pravovremeno podnesen zahtjev za izdavanje odobrenja za građenje istog. U oktobru 2021. godine izvršen je promet nekretnine kojim je firma Hydro-Metal istu prodala firmi 'Avenija' d.o.o. Kiseljak, te je u skladu s tim izvršena izmjena urbanističke saglasnosti na ime novog investitora", navedeno je.

Firma "Avenija" je zapravo firma kćerka kompanije Tibra Pacific.

Novom vlasniku nekretnine izdato je odobrenje za pripremne radove, te je u toku postupak za izdavanje odobrenja za građenje.

Iz Općine Novi Grad su dodali kako je općinski načelnik Semir Efendić 2017. godine donio Korekciju Plana kojim je u zoni "C" predviđena izgradnja osnovne škole i fiskulturne dvorane - na građevinskim parcelama C32 i C33.

S obzirom na veoma intenzivnu gradnju stambenih objekata na ovom području Općine Novi Grad, a imajući u vidu veliki broj djece i mladih bračnih parova, realno je za očekivati da lokalna vlast što prije krene sa projektom izgradnje osnovne škole kako bi se zadovoljile potrebe trenutnih, ali i budućih stanovnika ovih naselja.