Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nuklearna energija je budućnost, naravno sa najnovijim tehnologijama i sigurnosti, da se opet ne desi cernobil i fukusima.
Opasna buducnost. Nikola Tesla nikad nije htio raditi s atomima, jer kaze jednom kad rascijepis atom nema vise povratka.
logy, ocigledno korona moronski pokret je tad svima ispio mozak da treba ukinuti nuklearnu energiju.
Da, a Kina, Indija, Srbija, Bosna ce naloziti cumur.
Otpad će se sigurno deponovati negdje u Bosni
Zasto je nuklearna energija bolja od uglja, gasa i nafte: Zato sto ce sav novac ostajati u EU - sem onog na relativno jeftin uranij! Pa samo Njemacka godisnje trosi otprilike 100 milijardi Eura na uvoz sirove nafte!!! Litar benzina u Njemackoj je 1,80€, a kWh struje je oko 0,29€! Za oko 500km vam treba 80€ goriva, a za 500km elektricni vam treba 90kWh ili 26€!!!!
Pa što ne kažete da vam je sva priča do sada bila pogrešna. Vidili ste koliko košta samo zelena energija i koliko ste g.... pojeli pa sada kažete: Nuklearke su zakon. Vazda su i bile.
.... do sljedeće Fukušime
Bolje 1000 fosilnih elektrana od jedne nuklearke koju npr. ošteti zemljotres. Onda svi ispaštaju kao u slučaju Černobila i srećom manjim dijelom Fokušime. Evropa ne može da proizvede dovoljno energije za evropske rasipnike i el. auta sa eko proizvodnjom, i onda ode u najgoru krajnost kao što su nuklearke.
Pametno
Pametno
Postoje mnoge zemlje koje ovo mogu koristiti. Sigurne od prirodnih nepogoda i ratova.
15 milijardi bi nas kostala na granici sa Srbijom.
Samo nuklearke... Sve ostalo je prevara.
Po većini kriterijuma najbolje rješenje za elektroenergetski sistem. Umjesto tona uglja, par kilograma uranijiskih tableta/šipki za cjelodnevni rad reaktora. I Bosni bi bolje bilo da smo umjesto Kaknja, Visokog, Gacka i Ugljevika imali 1 ili 2 nuklearke. I sa ekološkog aspekta.
A u kojem kontonu bi odlagali nuklearni otpad?
I opet Rusija najveci izvoznik uranijskog goriva i dan danas SAD uvozi uranij iz Rusije.