Poželjna lokacija
1

Šta kaže vlasnik Tibre o najavljenoj gradnji nebodera na Marijin-Dvoru

R. D.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijesti o gradnji MGT Marija Green Towera na atraktivnoj lokaciji Marijn-Dvora u Sarajevu uzburkala je duhove, izazvala reakcije brojnih javnih ličnosti, kao i predstavnika vlasti. Naš portal je te navode provjerio kod vlasnika kompanije koja se navodi kao investitor.
Kontaktirali smo Tihomira Brajkovića, vlasnika kompanije Tibra, za kojeg se tvrdi da stoji iza cijele investicije. Za naš portal on kaže kako nije relevantna osoba da bi komentarisao medijske napise.

"Nije istina ono što se piše, to je jedino što mogu prokomentarisati", kazao je Brajković naglasivši da vijest o gradnji nebodera nije tačna.

Mediji su ranije pisali kako bi se iza dva Uniticova nebodera gradio objekt od 22 sprata i to na zelenoj površini, a kako je graditelj kompanija PET engineering registrovana u Švicarskoj. Kao direktor se navodi Josip Subašić, ali iza svega stoji Tihomir Brajković, vlasnik Tibre.

Ipak, poznato je kako je Skupština Kantona Sarajevo usvojila u novembru 2019. godine Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji zemljišta putem neposredne pogodbe između Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo i Elvira Imamovića u svrhu oblikovanja građevinske parcele.