Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tako je nek djeci kupe škodu umjesto merca i bmw , poslodavci samo gledaju lov u mutnom kao i poslje rata sto su se bogatili preko noci !!!
Ni škodu
@AXIS dabogds ti privatnik bio i vozio mercedesa nehljebaru
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nisam znao da su BH poslodavci ugrožena vrsta. 20 i kusur godina radnici rade za 400 i kusur maraka. Za to vrijeme večina njih se enormno obogatila. E sad su u dilu sa Fadilom kako maznuti lovu od pristigle pomoći.
Ako ćemo mi u privatnom sektoru imati minimalne plaće u naredna dva, tri mjeseca, barem oni koji su sretni da ostanu zaposleni, ne vidim zašto je problem da javni sektor takodjer ima manje plaće barem za 10%. Prihoda u privatnom sektoru nema, to znam jer imam uvid u račune svog poslodavca konkretno. Ipak niko od nas nije i neće dobiti otkaz.
kad cete shvatiti ljudi moji, da sindikat ne postoji. to je samo leglo nekoliko desetina uhljeba koji ama bas nista ne rade a uzimaju od usta, najvise od usta radnika.
DNEVNI RED 50 sjednice ZDK 1 tacka: Prijedlog Odluke o raspodjeli sredstava za finansiranje političkih stranaka zastupljenih u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona za mjesec mart 2020. godine!!!!!!!!!!!!
Ovo je Novalicev trik ovi ko fol po njegovim instrukcijama traže 20% da bih oni 10%prošlo ko jagoda
Korona je kao rat. Iz ovoga će lopovi izaći još bogatiji.
Poslodavci iz realnog sektora neće doner pojest a da nije na firmu.
Sva ova prica je ok ali bojim se da je populisticka i da od nje nema nista pogotovo od ovih protesta kojim prijete. Mada iskreno volio bih da se takvi protesti dese i da napokon i ovdje pocne nesto da se mijenja
kad ćete dati prijedlog o povećanju minimalne satnice, mamu vam j.bem, nikad ništa korisni niste uradili za ovo društvo.. đon obraz
ovi sindikati od svog postojanja su dali ukupno 0 prijedloga
A koga ovaj lik zastupa? Nije mi jasno. U ime radnika u realnom sektoru koji vec ostaju bez posla cini mi se ne govori, a radnici u javnom sektoru svakako i dalje primaju platu i niti jedan nije ostao bez posla.
Ne znam ko su ovi likovi, ali u ovakvim vremenima reći "Nema toga ko će donijeti bilo kakav zakon, a na koji prethodno neće dobiti saglasnost sindikata, jer bi u suprotnom imali mnogo veću paralizu i krizu usljed radničke pobune, nego što je imamo danas od svjetske pandemije" blago rečeno je šupački!
Sad bih nesto rekao, ali necu, pobrisace mi komentar.
Tako je! BRAVO!!!! Dogovaraju se Vlada Novalic i Gazde kako da Pohapaju pare,a da obicni radnici nista od tog ne vide!
Ja bih sastavio komisiju za spas ekonomije od ovih sindikalnih predstavnika, trazio da predlože mjere koje treba uraditi, proveo te mjere, pa kad nas odvedu u propast poslaat na robiju.