Komentari (196)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je samo prognoza koja nista ne znaci jer nije uracunata zelezara da radi,hemijski kompleks,npr ni preduzeca u restruktuiranju da ce biti prodata ili naci strateske partnere itd al ajd radujte se bolji ste od Srbije bar na papiru u prognozi izgleda da vam je dovoljno.Ova svetska banka vec 4 god prognozira hr da ce imati rast a oni svake god minus ove god su im prognozirali preko 2% rasta pa sad smanjili na 0.5% a ja mogu da se kladim u sta god hocete da ce hr opet imati pad ne veliki ali ce imati pad.
a u nas sve cvjeta...
Vi nas Klixovci pokusavate utjesiti..? Na inteligentnim i sposobnim osobama ovo ne pali! A vidim nacionalisti vec masturbiraju na ovu vijest... Jah, necemo mi daleko...
maserka s velikim iskustvom pruža uslugu relax masaže(sarajevo),javite se,, kontakt TELEFON 066/261-470 fb.profil https://www.facebook.com/antistresmasaza
ali zato su imalo vojnu paradu kakvu svijet nije vidio.
A sta je Bosna Majke ti
Bosna-oaza blagostanja i napretka. Imate bogami i cemu da se radujete propasti komsija preko Drine kad je kod vas sve med i mlijeko, sucur Allahu.
Eto ***te mi smo se uspjeli izvuci , imamo nezaposlenih ko Somalija ...
Dabogda Srbija bila najsiromašnija i najružnija država na svijetu ! Amin.
Da Bog da ih smlavilo insAllah, da ih nigdje ne bude !
Upravo tako. Allah, nema boga osim Njega
maximus Baci se sa 5. sprata...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Citam ovo i vidim Bosnu samo proporcionalno manja pa nas dijaspora jos moze hizmetit... ali dokle?
oj
dobro je da mi cvjetamo, ne bih ni znao da nisam procitao ovdje...
nek smo bar za nijansu bolji, a bili bi jos bolji za dvije nijanse da nije genocidnog tzv. entiteta
Bez brige budite,, izvući će se i ta Srbija iz te recesije , tamo negdje do 2069 . godine .....
Sto znaci da bi i BIH imala veci BDP da nije RS-a. Polako ali sigurno shvatit cemo da je RS jedna tvorevina koja nas vuce kad dnu odnosno propasti. Koliko god mi Bosnjaci imali lopove u svojim redovima, koliko ih Srbi imaju to nije normalno. Kroz historiju se pokazalo da su Bosnjaci vrijedan narod koji gaji svoje kulutrno-historijsko naslijedje i da smo naord koji je sklon radu a ne neradu. Ovo sad sto imamo je samo prolazna faza. Doci ce neki novi ljudi koji ce dici Bosnjake na noge a to se vjerujte mi i desava. Mentalitet Srba je primitivan. Uvijek su za rat i nazadovanja, pricanje bajki i lazi, promoviranje etnickog ciscenja i td. Nije ovo sad tema da se prica o ovome, ali kakav mentalitet takva i drzava. U srbiji je mnogo toga lakse za uraditi jer nemaju nelegalne tvorevine kao sto su nama nametnuli. Kada bi se samo ukinuli entiteti i kantoni, BDP BiH bi porastao za mnogo posto. Jednostavno bi procvijetali. A doce do ovoga kad tad.
Zamislite BiH kao drzava kada zaradi na primjer 1 milijardu eura ( primjer ). E onda se to mora raspodijeliti po enititetima, kantonima i distriktu. Pa svakome tu dati po platu u administraciji. A nasa administracije glomazna. A da je jedna vlada. ogroman postotak bi isao za ulaganje u druge grane drustva. Samo kada ovo shvatimo mi mozemo dalje. Ili evo rijesenja. Neka ostanu entiteti ako bas moraju, ali da nemaju vladu. Nek imaju samo predsjednika kao nekog formalnog predstavnika koji eto samo tako zastupa jedan dio BiH. Ili da predsjednici entiteta tvore predsjednistvo BiH. Pa to bi jos bolje bilo. Ponovo bi bili u plusu. Ali izgleda to je nama tesko shvatiti
Samo naivni i polupismeni još vjeruju u ove pokazatelje i prognoze ovih bjelosvjetskih hohstaplera što nam uvaljuju kredite i dušu nam uzimaju.Sad kao samo Srbija ne valja,zato sto se još uvijek odupiru kapitulaciji,e kad i njih poklope onda ce i oni biti pozitivni . Kad im uvale silne milijarde duga tek onda ce im poceti"rasti" bruto proizvod.Kapitalizam treba unistiti pod hitno i vratiti se na naš stari Jugoslovenski sistem.Paa šta to mi u bosni imamo osim trgovine koja je u rukama zapada,sve do jednog njihov proizvod.Aono malo domace ponude nije dovoljno ni za lokalne potrebe.
http://www.telegraf.rs/vesti/1220314-vise-nas-je-tamo-9-miliona-srba-zivi-u-turskoj
gdje su sad ovi forumski tzv bosanski srbi da ovo komentarisu !?
telegraf jedine novine u kojima je muslim i islam razlicita religija