Komentari (122)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To su offshorn agencije za pranje para..legalna pljacka..
@Joli014 offshore postoji od kad postoje i ljudi.. porez se ne moze utajit.. mozes samo uklopit neke sheme da ti bude isplativo.. dosta proizvoda nebi moglo nikad doc do tebe da nije tih offshore.. pa google radi offshore
@Joli014 Pa Njemačka recimo koristi Luksemburg za slične stvari. Ne možeš ti sa jedne strane tražiti otvorena, povezana tržišta. Globalizaciju... Kada ti odgovara, a kada neko drugi ima korist... onda kažeš nelegalno. Inače preko firmi u RS idu i ugovaranja velikih transfera u fudbalu... Recmo transfer Luke Modrića... Nije to samo Slovenija...
Hahaha...i Srbi kojima su se bošnje rugali, ima da ih prešišaju ekonomski! Bošnjo bi samo po genetskom naslijeđu uzimao harač i ništa ne radio!
To treba čitava Država odobrit
hahaha očekuje pasoš od rs i dodika hahah,nisam znao da rs ima svoje pasoše,kakav bolid
vratite pare štedišama!
Bake ko te hebe ja odo kod dodika
Kako kaze onaj BalvanFikretaMaline? Vecna i prelepa.
Znači, ide praonica para...
Kako ces registrovati u Federaciji kad moras financirati 11 vlada, 3 clana FBiH presjednistva i 540 parlamentaraca .
od kada je ta „pashcara“ na slici glavna atrakcija u banja luci kliksovci?
estonija je od tog napravila ogroman biznis, koga zanima neka progugla e-residency estonija. i to je ok, to je jedna od prednosti otvorenog tržišta od 300 mil ljudi.
to je to. ti kao freelancer živiš u bih, prodaješ usluge u usa, a 10% poreza plaćaš estoniji koju nećeš vidjeti u životu. dobro tebi, dobro njima. irsko ekonomsko čudo, put od siromašne, poljoprivredno orjentisane, emigrantske evropske provincije, zemlje iz koje su ljudi decenijama doslovno bježali, do uzorne, razvijene evropske zemlje počiva upravo na takvoj poreskoj politici. zato je google u irskoj, a ne u francuskoj, zato je pola slavonije tamo, a ne obrnuto.
Jel ti znas sta je rezident? Ti placaj gdje hoces porez, ali ako zivis u BiH duze od 6 mjeseci u jednoj godini ti se smatras rezidentom i DUZAN SI PLATITI POREZ NA DOHODAK. Ja ne znam odakle vi lupate te budalastine da zivis u BiH, radis u USA, a placas poreze u Estoniji. Jedino ako mislis da BiH ima sporazum sa Estonijom o dvostrukom oporezivanju?
bugarska je još bolja za otvaranje firmi. tamo je porez 5 %
Dovoljno govori cinjenica da firma iz FBiH koja se bavi online prodajom usluga na daljinu nemoze poslovati na internacionalnom trzistu. Eto kakvi su nam zakoni, Ne dozvoljavaju domacim firmama da prodaju svoje usluge na stranom trzistu i donose pare u BiH.
Slovenija propala ko kauč.
Naravno. Najviše se para na ovoj planeti opere u Srebrenici!
KLIX je u suštini suptilni antibosansko-hercegovački portal sa sjedištem u glavnom gradu DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE. Svaka država na svijetu ima unutrašnjih neprijatelja... ali koliko ih BiH nosi na svojim plećima, to je čudo jedno!