Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa zato su i postavili za ambasadora u Kini Antona Rilla iz HDZ-a BiH da moze na trziste Kine dovesti hercegovacka vina, vinarija u vlasnistvu Ćorića i slicnih. Inace, taj Rill je u ratnom Sarajevu bio oficir za vezu pri HVO-u. Kada su u Mostaru '93. poceli sukobi Hrvata i Mostara, otisao je na prostor "Herceg-Bosne".Jedan od onih koji se u ratu vozio transporterima UNPROFOR-a i nije bio gladan! Kriminalac i psihopata!
Pa zato su i postavili za ambasadora u Kini Antona Rilla iz HDZ-a BiH da moze na trziste Kine dovesti hercegovacka vina, vinarija u vlasnistvu Ćorića i slicnih. Inace, taj Rill je u ratnom Sarajevu bio oficir za vezu pri HVO-u. Kada su u Mostaru '93. poceli sukobi Hrvata i Mostara, otisao je na prostor "Herceg-Bosne".Jedan od onih koji se u ratu vozio transporterima UNPROFOR-a i nije bio gladan!
Prije nekih 6-7 godina radih kao prevoditelj na jednom susretu delegacije privrednika iz juzne koreje i nekoliko nasih firmi.dosli spremni, dovukli uzorke svega i svacega iz jebene koreje. idu od stola do stola i razgovaraju sa nasim firmama.ljudi hoce informacije, uzorke, brojke, preciznost i ozbiljnost. ovi nasi nehljebi se pogubili, ne znam kako uopste opstaju. te nisu donijeli, te katalog u pripremi, stari proizvodi izlozeni, ma cirkus. nije do investitora, do nas je.
Klasika.
U kojem svijetu zivi ovaj uhljeb?!?! Da je 19ti vijek, i da nema medijskog izlaza van ove nase prcije, razumio bih ove gluposti... Kina je uz SAD najveci i najbolji proizvodjac vina u svijetu, i sad ce bas da uvoze nase. To sto je potpisano nista ne znaci, moze on da potpise dokument za otvoren izvoz vina i na Mars, ali nema ko da u stvari kupi to vino. Ubica poljprivrede i privrede
Eto opet posla za hrvate, ko ce od dobrih Bosnja pravit vino gluho bilo.
Pa eno Hepok je otkupljen od strane Arapa, biznis je biznis a vrhunsko vino proizvesti nije nimalo lagan posao i u svijetu je ogromna konkurencija...
Ovaj Šarovič jedini radi posao i zarađuje platu.
Ako ovo upali onda stvarno kapa dole imajući u vidu da Kina nije zemlja koja "voli" da uvozi.
Kina uvozi?! Kina je uz US najveci izvoznik vina.
Paket vina, paket pasa lutalica.
zar kinezi piju vino ?
@mirrorce Valja nečim ugasiti svježu mačetinu.
@SamoZajedno ma svo vrijeme pokusavam se sjetiti kako se njihova rakija zove........pa nikako da mi nadodje !
PRIKAŽI ODGOVORE (1)