Reorganizacija
52

Sarajevska vlada smjenjuje cijelu upravu GRAS-a, novi direktor Ismet Kapo

I. P.
Foto: Klix.ba/Klix.ba
Foto: Klix.ba/Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo dala je nalog Nadzornom odboru GRAS-a za smjenu kompletne uprave ovog javnog preduzeća s direktorom Avdom Vatrićem na čelu, saznaje Klix.ba.

Nakon razrješenja aktuelne Uprave, pristupit će se imenovanju nove. Kako nam je potvrđeno, za novog direktora GRAS-a trebao bi biti imenovan Ismet Kapo, koji dolazi iz privatnog sektora, tačnije iz autoindustrije.

Inače konkurs za novog direktora GRAS-a raspisan je još u maju 2019. godine. Među onima koji su se prijavili na ovu funkciju je i sam Vatrić.

Podsjetimo da je ministar saobraćaja Adnan Šteta početkom oktobra najavio reorganizaciju GRAS-a i strategiju javnog prevoza u Kantonu Sarajevo.

"Planiramo da u decembru na sjednici Skupštine zastupnicima prezentiramo Plan reorganizacije sanacije Javnog komunalnog preduzeća GRAS, Smjernice i strategiju javnog prijevoza u KS za narednih deset godina i Nacrt zakona o javnom prijevozu", rekao je Šteta.

Također, aktuelna Vlada Kantona Sarajevo najavila je obnovu voznog parka GRAS-a, što uključuje prvenstveno trolejbuse i autobuse.