|

Sarajevska vlada smjenjuje cijelu upravu GRAS-a, novi direktor Ismet Kapo

Sarajevska vlada smjenjuje cijelu upravu GRAS-a, novi direktor Ismet Kapo
52
I. P.
14.10.2019. u 17:10
126
komentara
52

dijeljenja
Sarajevska vlada smjenjuje cijelu upravu GRAS-a, novi direktor Ismet Kapo Foto: Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo dala je nalog Nadzornom odboru GRAS-a za smjenu kompletne uprave ovog javnog preduzeća s direktorom Avdom Vatrićem na čelu, saznaje Klix.ba.
Nakon razrješenja aktuelne Uprave, pristupit će se imenovanju nove. Kako nam je potvrđeno, za novog direktora GRAS-a trebao bi biti imenovan Ismet Kapo, koji dolazi iz privatnog sektora, tačnije iz autoindustrije.

Inače konkurs za novog direktora GRAS-a raspisan je još u maju 2019. godine. Među onima koji su se prijavili na ovu funkciju je i sam Vatrić.

Podsjetimo da je ministar saobraćaja Adnan Šteta početkom oktobra najavio reorganizaciju GRAS-a i strategiju javnog prevoza u Kantonu Sarajevo.

"Planiramo da u decembru na sjednici Skupštine zastupnicima prezentiramo Plan reorganizacije sanacije Javnog komunalnog preduzeća GRAS, Smjernice i strategiju javnog prijevoza u KS za narednih deset godina i Nacrt zakona o javnom prijevozu", rekao je Šteta.

Također, aktuelna Vlada Kantona Sarajevo najavila je obnovu voznog parka GRAS-a, što uključuje prvenstveno trolejbuse i autobuse.
Prijavi grešku


Komentari (126)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...