Privreda
74

Saradnja brenda Dr. Pasha i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

Sponzorirani članak
Dr.Pasha, poznati domaći brand, u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu podržao je studentski projekt ACC (Ad Campaign Challenge), u sklopu druge godine I ciklusa studija na predmetu "Upravljanje marketing komuniciranjem," kojeg predaje prof. dr Nenad Brkić.
Pobjednici takmičenja projekta ACC – grupa
Pobjednici takmičenja projekta ACC – grupa "Ad Finity“ sa predstavnicima branda Dr. Pasha (Ada Malić, Midheta Jeina i prof. dr. Nenad Brkić

Ekonomski fakultet u Sarajevu promoviše, prenosi i potiče znanje u oblastima poslovnih i ekonomskih nauka koje vode edukaciji i razvoju kreativnosti, stvara visoko kvalifikovane i cijenjene stručnjake i lidere sposobni da odgovaraju na zahtjev dinamičnog, globalnog poslovanja i društvenog okruženja.

U sklopu pružanja podrške obrazovanju i podizanju društvene odgovornosti predstavnici branda Dr. Pasha prezentovali su Ekonomskom fakultetu svoju kompaniju, politiku i rezultate poslovanja. Studenti su tokom četvrtog (IV) semestra za projekat ACC predstavili kompaniju Dr. Pasha te njihovu mogućnost širenja asortimana proizvoda i jačanja poslovnog uspjeha.

Prvo mjesto osvojila je grupa “Ad Finity“, drugo mjesto Twist'n Shout, treće mjesto Skylineć. Finalisti takmičenja nagrađeni su prikladnim poklonima iz Dr. Pasha radionice.

Finalisti takmičenja ACC projekta – Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu
Finalisti takmičenja ACC projekta – Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu

Prof. Brkić izrazio je veliku zahvalnost navedenoj saradnji u nadi da će se isto nastaviti i u budućnosti.

"Vjerujem da je ova saradnja bila veliki izazov za naše studente, da su stvorili približniju sliku o stvarnom marketinškom radu i istraživanju, te da će im ovaj projekat biti realna smjernica u budućem praktičnom radu“, kazao je prof. dr Brkić.

"Projekt podrazumijeva jačanje saradnje između obrazovnih institucija i bh. kompanija. Posebno nas čini sretnim i zadovoljnim saznanje da su naši studenti prepoznali značaj i brigu o njegovanju domaćeg rada, a ponajviše o podizanju svijesti o kupovini domaćih proizvoda“, kazao je Hadžić.

Za dodatne informacije kontaktirajte:

Dr. Pasha d.o.o. – www.drpasha.ba; [email protected]
Bačići 25., Sarajevo 033 770 650