Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rudnik sa najlosijom proizvodnjom, stalno traze povisice i prijete štrajkom. U zadnje dvije godine dobili tri povisice a ni 85% plana ne mogu da ispune.
Ne mogu iskopati 65% onog sto su inace, a hoce vise para!
Nedat im plaće,ne treba nam ugalj koji zagađuje,..neka rijeke badava teku,mi ćemo drhtati uz svijeću.
Ja komentara bože sačuvaj Zašto se ne ponudi ministrima i ostaloj bagri koristit javni prevoz ?
Bogte mazo ljudi traže plateeee!!!!!! Ovi krimo političari pokradoše boga oca!!!
Pitam peletara, imaš li peleta i pošto je. Ima, 560+paleta 20KM+30KM prijevoz. Jel to sa pdv-om? -Naravno. -A hoću li dobit fiskalni račun na koje piše iznos pdv-a. -"E, care ja to sve unesem u sistem, ja tebi napišem račun..." DaBogda vas pelet grijo na ahiretu.
Stisnite zube, radite za probosansku stranku, ciji clanovi se bogate, kupuju apartmane na Bjelasnici, Antaliji.... Vi ste protiv Bosne i Bosnjaka. Gdje je nestao patriotizam?
Mafija hoce da poskupi cijenu struje i onda pritiscu rudare da mogu reci morali smo zbog njih. Ne moze se titinom mehanizacijom ispunjavati norma gospodo a koliko god da platimo rudare malo je jer dosta nas ne smije sici dole gdje oni prakticno zive zbog nas.
Treba svi da idemo u strajk, da vidimo koliki ce budjet biti.
Ako je proizvodna cijena tone uglja 85 km ,a oni dobijaju 55 km od termoelektrane ko onda plaća preko računa za struju? Vidio bi koliki bi ti račun bio da rudari prodaju ugalj po 95 km T.E. ...tada bi imali i za svoje plate i doprinose i za sve ostalo...
Apsolutna podrska,svi rudnici moraju momentalno stupiti u strajk dok se ne rijese svi problemi koje su zlikovci iz koalicije sda df sbb godinama gurali pod tepih,blokirati sve termoelektrane i ne davati ni kilogram uglja,nek se svi smrznu.
Samo privatizacija
Starbuck nema se tu šta pojasniti nek ovaj Tokić objasni kako Rudar d.o.o decenijama iznajmljuje rudare rudniku Krema.Kako uposlenici rudnika kreka rade na privatnim bagerima unutar kruga kreme kako junuzović iznajmljuje mehanizaciju kreki kako sad Heez doo iznajmljuje itd. Fali radnika a rudar kreke i rudar firme Rudar d.o.onemaju ista prava a i jedan i drugi pod zemljom
Kako da rade bez plaća!?
Postali su bezobrazni .....više su mi na vrh glave sve dojednog!!!!
Opet isti sindikalni igrači i opet Kreka. Osam zaposlenih novinara i ostali tehnološki višak u upravi traži povećanje plaće.
Ima li neko da pojasni sta se to stvarno desava sa Krekom i kakvo je stvarno stanje? Sta se desi od onakve firme?