Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ptica dodo je nestala sto su macke i misevi dosli sa brodovima u Novi Zeland i tako jaja jela koja ptica dodo nije nikad trebala da cuva; sr.nj. se desilo, sta ces. Nacisti netolerisu nikoga pored sebe, imas takve osobe i kod Bosnjaka, hrvata, njemaca, engeleza, patuljaka, itd. Nemoj mi okrecat rijeci, nisi valjda advokat. A sto su min. 99% politicara "lopovi" tu se vjerovatno slazemo. Mozda i ne ako si ti "tatin" ili "mamin" Sto sam naveo to je tacno, izracunaj gubici su ca. 15-20% (zavisi gdje). Zamisli kad bi to palo na 6%, kakav merak!
Skoro milion maraka, a 90% prezivljava. Ko zna, vjerovatno vracaju nasim roditeljima ono sto su oni uplatili putem samodoprinosa da se ta ista centrala napravi. Npr. penzioneru koji je tu zaradio penziju, a sad k'o gospodin lijepo dvije stoje maraka u dzep i laganini... Steta pa nema boga da vas kazni...
Pozitivna vijest! Ali moram podsjetit na jednu vaznu stvar. Zarada bi mogla bit puno veca da se ne gubi toliko struje na prenosu. Dodo i njegova horda blokiraju rad Elektroprenosa, hoce da ugrabe lovu. Trenutno ca. 310 mil KM!!! Sa novcem elekttroprenosa moglo bi nekoliko drzavni kompanija da dobio posao za 5 godina (na prvom mijestu Energoinvest). Kroz optimiranje uredaja mogao bi se gubitak u prenosu smanjit, idealno bi bilo 6% (kao u srednjoj Europi). Sta bi znacilo da bi se moglo izvozit vise struje i stime veci profit. Nevjerovatno ali tacno! Znaci mogli bi sami pokrenut proizvodnju u nekim granama i to sa vlastitim novcem, sto vec u prvoj godini povecava ROI.Ali to ovim srbski nacistima nije u interesu, sve protiv drzave!
Naravno, srbi su krivi. I dodo, a i ptica dodo. Nasi svi super, nista nisu krivi. A nasi su svi koji nisu srbi, dodo, ni ptica dodo.
Taman da nam dodatno poskupe struju, malo im je ovo sto su do sad namirili....