{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Regionalna poslovna konferencija SEE IT počela u Sarajevu

22.5.2015. u 09:03
0
1
Regionalna poslovna konferencija SEE IT počela u Sarajevu
0
Regionalna poslovna konferencija SEE IT počela u Sarajevu
David Barth
U Sarajevu je jučer počela dvodnevna poslovna konferencija sa fokusom na sektor informacijsko komunikacijskih tehnologija pod nazivom "South East European Information Technology" (SEE IT).
Konferencija je organizirana uz podršku USAID-a putem projekta "Partnership for Innovation". Suorganizatori konferencije su USAID-ov projekt „Regional Economic Growth“ i GIZ-ov projekt "Open Regional Fund".

Konferencija će predstaviti najnovije trendove u regionalnoj i globalnoj informacijsko tehnološkoj industriji te pružiti platformu za unapređenje regionalne poslovne saradnje i pristupa tržištima EU za bosanskohercegovačke i regionalne kompanije.

"USAID pruža snažnu podršku razvoju informacijsko komunikacijskog sektora u Bosni i Hercegovini i regionu, jačanju firmi i uključenju u svjetske razvojne tokove jer smatramo da ove napredne tehnologije mogu značajno doprinjeti ukupnoj industrijskoj obnovi u BiH i zemljama regiona", istakao je David Barth, direktor Misije USAID-a u Bosni i Hercegovini.

SEE IT je okupio 220 akreditiranih predstavnika informacijsko komunikacijskih firmi, klastera i udruženja iz dvanaest zemalja regije Balkana i EU, uključujući Albaniju, Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Njemačku, Grčku, Kosovo, Makedoniju, Rumunjsku, Srbiju i Švedsku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: