{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Regionalna poslovna konferencija SEE IT počela u Sarajevu

22.5.2015. u 09:03
0
1
Regionalna poslovna konferencija SEE IT počela u Sarajevu
0
Regionalna poslovna konferencija SEE IT počela u Sarajevu
David Barth
U Sarajevu je jučer počela dvodnevna poslovna konferencija sa fokusom na sektor informacijsko komunikacijskih tehnologija pod nazivom "South East European Information Technology" (SEE IT).
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Konferencija je organizirana uz podršku USAID-a putem projekta "Partnership for Innovation". Suorganizatori konferencije su USAID-ov projekt „Regional Economic Growth“ i GIZ-ov projekt "Open Regional Fund".

Konferencija će predstaviti najnovije trendove u regionalnoj i globalnoj informacijsko tehnološkoj industriji te pružiti platformu za unapređenje regionalne poslovne saradnje i pristupa tržištima EU za bosanskohercegovačke i regionalne kompanije.

"USAID pruža snažnu podršku razvoju informacijsko komunikacijskog sektora u Bosni i Hercegovini i regionu, jačanju firmi i uključenju u svjetske razvojne tokove jer smatramo da ove napredne tehnologije mogu značajno doprinjeti ukupnoj industrijskoj obnovi u BiH i zemljama regiona", istakao je David Barth, direktor Misije USAID-a u Bosni i Hercegovini.

SEE IT je okupio 220 akreditiranih predstavnika informacijsko komunikacijskih firmi, klastera i udruženja iz dvanaest zemalja regije Balkana i EU, uključujući Albaniju, Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Njemačku, Grčku, Kosovo, Makedoniju, Rumunjsku, Srbiju i Švedsku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: