Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jeste vise dosadni. I vi i malinari. Transakcije koje obavljate su transakcije izmedju privatnih lica i nema drzava nista s vama osim da vam svima osigura jednak tretman u smislu inspekcija i slicno. To mozete traziti. Sve ostalo je do trzista i kupaca koje pronadjete.
Bio sam u EU i kad su me pitali koje sam nacionalnosti, ja im recem:Bošnjak! On rece,a dje ti Bošnjaci žive? Pa kako sad, pa u BiH bolan!! Rece on nikad čuo da tamo žive neki Bošnjaci znam samo za Srbe i Hrvate!! Pa dobro oni drže preko 80% BiH ,ali ima i nas Bošnjaka!! Rece on ajde neka ti bude, a znam da me lažeš, ne postoje Bošnjaci!!! ETO ŠTA SAM DOŽIVIO!!! ALAAAAA STID ME STID!!!
@SuljagineFateMujo3 NE laži!!! Niko nezna za nas Bošnjake osim nas samih!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ja kad Bosnjo vidi da je komsija zaradio odmah hoce i on... i tako sve raz*ebe... prokletstvo je u tudjem...
Na kraju ga puse i on i komsija...
imo sam komsinicu Smilju ..bila dobra ko avion
Rat gospodo ovdje pored mnogih sranja i ideologija je izbio radi sirenja trzista na prostor Juge koji je do 92 bio zatvoren za danasnji vid west-east kapitalistickog izvoza, pretrpavanja ili gusenja.
Maline, smilje, zito, mlijeko, voda i ostale karafeke nece i ne mogu biti na cijeni kada uvozimo bijeli luk iz kine, grah iz... jednostavno receno dok je nekontrolisanog uvoza bez ikakve strategije a izvoz nam kapa pomalo kolko nam dozvole analci iz evrope i ogranicavaju ugovorima glupim ko kokos nece ni bit plasmana domaceg koliko zasluzuje realna cijena.
hajmo ori maline sadi smilje
Zamolio bih klix da nas detaljno informise, da li iko vise u BIH sadi luk, kupus, salate, paprike, mrkvu, krompir, tresnje, itd, te koje su otkupne cijene, da li ce biti protesta i da li ce bh. gradjani svojim novcem morati po ko zna koji put namirivati sulude investicije?! Pa dosta vise o smilju i malinama, dajte koju o zanatlijama, kuharima, inzinjerima, slikarima... kako ti ljudi zive?! Ispade u BIH samo se bavimo malinama i smiljem
Bolje vam je da uzgajate marihuanu nema od toga od malina nista
Razlog za nisku cijenu malina i smilja je prevelika ponuda naspram potraznje. Do prije 3 godine niko da sadi smilje i maline pa skontali dobra cijena pa svi krenuli saditi i sad ostali s toliko viskova da je cijena pala
O kakvoj mi to prevelikoj ponudi pricamo ? De mi malo konkretne podatke ili je ovo samo bacanje suplje ko vecina u zadnje vrijeme sto radi kada se pojavi clanak o malinama ili u ovom slucaju smilje...
Ma ne dozvolite da vas prave budalama, pogledajte koliko košta na zapadu 1kg tih malina i sve ce vam biti jasno
Inace protesti.
Jbo vas smilje i malina sadite uljanu repicu i pravite dizel , ne može vas niko ucjenjivati (osim države) a kad vas oni pokušaju ucijeniti akcizama na eko gorivo onda im imate pravo jbt mamu.Ovako se vade na pohlepu privatnika.
Otkupiće sve Bakir i Fadil za po 5 KM u certifikatima. Još će imat i džaba liječenje od sihira u KCUS-u ako im poso lošije ide jer će sad tamo zaposlit takve doktore pošto im odoše ovi s diplomom.
Ima li drzava koristi od smilja nema pa udari im porez pa nece svaka fukara saditi smilje.
Bio sam u EU i kad su me pitali koje sam nacionalnosti, ja im recem:Bošnjak! On rece,a dje ti Bošnjaci žive? Pa kako sad, pa u BiH bolan!! Rece on nikad čuo da tamo žive neki Bošnjaci znam samo za Srbe i Hrvate!! Pa dobro oni drže preko 80% BiH ,ali ima i nas Bošnjaka!! Rece on ajde neka ti bude, a znam da me lažeš, ne postoje Bošnjaci!!! ETO ŠTA SAM DOŽIVIO!!! ALAAAAA STID ME STID!!!
@Zaova666 pogrešio sam, nikad više bošnjak!!
Pa kako se moze u Kini ili u USA moze srediti sve, proizvodnja i cijene, koji proizvode po sto puta vece kolicine poljoprivrednih kultura, kod nas se proizvede malo vise maline i odmah zasicenje trzista, pa ako se ta malina vec izvozila na ogromna trzista i glavno trziste nije bila sama BiH, kako moze mala BiH proizvest toliko maline da se "zasiti" citava Evropa.
@gradjaninsasela Sve je to u redu ali zar nasa proizvodnja moze imati toliki efekt na trziste kada, bas kao sto kazes postoje i druge, vece zemlje od nase, ako su i druge zemlje povecale proizvodnju onda u redu i neka tako kazu, a ne kao eto nasi malinari krivi sto proizvode vise