Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko ziv, ko mrtav ! Ili koo prezivi, pricat ce...
Ako ćeš umrijeti 'od gladi', za tri godine, slobodno, dođi kod mene, ja ću ti davati ono što ostane od svakog obroka...
Hvala ti bogatasu !
statistika je najveca laz. smanjenja nezaposlenosti ce biti, zato sto nezaposleni masovno odlaze van. nisu ludi da sjede na birou. povecanje prosjecne plate od 2% je sprdnja, pogotovo sto ce troskovi zivota porasti bar 10%. znaci, u praksi, plata nam je godinama, iz godine u godinu, realno manja.
statistika je kurva
90% jede kupus,10% meso,u prosjeku svi jedemo kupus s mesom :D Eto to je statistika
Isto kao i gradnja autoputa, rok da se zavrsi koridor 5C je do 2020, a po ovom napretku ce bit gotov do 2200.
gdje ce se zaposljavati u drzavni sektor kada vlad fbih predje u Mostar pa da zaposlimo jos koga?
koga vi folirate , kakav ba rast ? objavljujete ove gluposti kako bi opravdali svoje postojanje i nesposobnost . dok god je ovakva korumpirana vlast i rupa bez dna od administracije koju ne bi Amerika mogla plaćat a ne ova bijedna zemlja nema naprijed ni 0,00025 , kamoli 2,5%
vidim da si dio ovog pokvarenog sistema .... uživaj dok možeš , nećeš još dugo
To je samo FBiH - uglavnom nova ulaganja u autoput, novi blok TE u Tuzli i Kaknju, investicije Preventa...
Bakiros Escobaros Je danas na Poljine Hillsu
Vjerovali ili ne i Svjetska Banka nam prognozira rast BDP-a u sljedece 2 godine. 2,3% za 2016 godinu i 2,9% za 2017. Izgleda da su ove reforme super stvar. Nisu ih skontali nasi politicari nego su prisiljeni ako zele kredite od MMFa da ih sprovode.
Meni je drago kad si ti nešta skontao, pa makar i naopako.
Znaci idemo ka kamenom dobu budocnosti moja jos si daleko... Naprijed Bake samo ti je ostalo jos 99999 onaj jedan je umro vec cekajuci.....fuj politicari jadna zemljo nasa
e moje budale, mi da godisnje rastemo 5-6% opet bi nam trebalo nekoliko decenija da dodjemo na nivo zapada danas (a tad ce taj zapad bit negdje jos iznad). Da ukinemo ovu silnu administraciju i umjesto u njih uhljebe ulazemo par godina u dobri infrastrukturu i energetiku, mogli bi rast 6% godisnje barem. Al qraaaac, cekajte da vam se mladi i pametni razbjeze svi, pa onda padnite qrcu za usi totalno.
Koji rast ba????? Koje investicije ??? Jel to nehka agencija od "zutog" govneta istrazila??? Mora da je to zbog onih 8 savjetnika sto ih jucer zaposlise ! Smradovi :-())))))))))))))
Isto tako predpostavlja i ocekuje se da Sunce za nekoliko milijardi godina izgubi sav Vodik i ugasi se :P
500 000 nezaposlenih smanjeno za 2% znači godišnje U CIJELOJ BIH ZAPOSLENIH 10 000 ! U najboljem slučaju ! NAravno to nije mrski komunizam da zapošljavanje prioritet. NEgo kako sam analitičar kaže, ima i varijanta SA RASTOM PLATA a smanjenjem ZAPOSLENOSTI. Dakle NE MOŽE I POVEĆANJE PLATA I ZAPOSLENOSTI. I dalje Bakir postao Srbin pa zapošljava i u RS ? Naravno ne, dakle maksimalno može zaposlit godišnje 3000 Bošnjaka !! VAljda je od njih dobio glasove nakon obećanja za zapošljavanje. I tako dolazimo do cifre da će BAKIR ISPUNIT obećanje U NAJ BOLJEM slučaju za 100 000 /3000 = 33 godine ! A obećo za 4 godine !! AKo ne bude dabogda mu kosti u zrak letile !
Analiza radjena od strane SDA poltrona. Skinuli sa biroa 10 000 osoba i rekli eto smanjila se nezaposlenost. A u njihovim krugovima nema nezaposlenog tako da vlada odlicna atmosfera.