Privreda
9

Predstavnici BH-Gasa na najvećoj gasnoj konferenciji u jugoistočnoj Evropi

Klix.ba
Predstavnici BH-Gasa učestvovali su na 29. Međunarodnom znanstveno-stručnom susretu stručnjaka za plin, koji se i ove godine održao od 7. do 9. maja u Opatiji (Republika Hrvatska).

Na ovoj najvećoj gasnoj konferenciji i izložbi gasne opreme u jugoistočnoj Evropi sastali su se predstavnici preko 500 kompanija iz svijeta, gdje se raspravljalo o najnovijim dostignućima i kretanjima u području razvoja gasne privrede i energetike Hrvatske, Evrope i svijeta.

Predstavnici BH-Gasa tradicionalno učestvuju na ovoj konferenciji kako bi pratili najnovija dostignuća u skladu sa vlastitim razvojnim planovima, a ujedno se susreli i učvrstili kontakte sa kolegama koji predstavljaju gasne i energetske kompanije iz drugih zemalja. Ove godine predstavnici BH-Gasa uspostavili su kontakt sa kompanijama Plinacro, Macel Plin d.o.o. Zagreb, Kawasaki Gas Turbine Europe GmbH, PA-EL, ELOB, RWE, Siemens i dr.

Konferencija u Opatiji je značajna prilika BH-Gasu da postane vidljiviji među ekvivalentnim globalnim kompanijama, te uspostavi kontakte sa ključnim kreatorima energetske politike i liderima istaknutih evropskih energetskih subjekata, proizvođačima i zastupnicima gasne opreme, distributerima gasa te međunarodnim naučnim institucijama, navodi se u saopćenju iz ove kompanije.