Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pod 1 prestati krasti pod 2 ne zapošljavati više uhljebe nego pametne ljude
Politicke elite pljackaju imovinu BiH preko drzavnih kompanija cija su ona kasica prasica tako da nema sanse da vlast tj politicari sami sebi osijeku dotok novca i bitan izvor moci. Zbog toga se svi ukljucuju u partije da bi dobili posao u takvim kompanijama, izmisljaju se radna mjesta itd. Od cistacice do direktora sve je zaposljeno partijski.
I šta je bilo kad ste se probudili?? Ne mozete govoriti o Barceloni, Real Madridu Bajernu, Juventusu, Manchesteru itd kako oni igraju dobar fudbal, pa bi smo i mi mogli. Mi imamo Sarajevo, Želju, Zrinjski, Borac, Čelik, Slobodu. Morate shvatit da smo mi gluplji, neobrazovaniji, manje radimonitd od zapadnjaka, tj ne mozes od govana pitu praviti, ista stvar je sa Juznom Amerikom, Afrikom itd
@stangla_angla svaka cast na komentaru
Čitava privreda BiH se zasniva na Uhljebljivanju. Dakle, kad se neko uhljebi njega boli briga za sve ostalo.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ja lično radim u javnom preduzeću u FBiH i jasno je da se radi o nesposobnim Upravama, ali do te mjere je izražena bahatost da kada se obratiš Izvršnom Direktoru, nagrađenom i do 4000 za svoj (ne)rad, da te posavjetuje ili uputi kako da riješiš neki problem, dotična osoba ne želi ni da razgovara o poslu da ne bi isplivalo njeno neznanje. Još je tužnije da stranka SDA koja ima toliko svojih članova ne uspije naći nekog iole kvalitetnog ako već mora bit stranački pripadnik.
milojko74 Naravno da Baketovi puleni imaju istu viziju glede istog pitanja.Vjerovatno si lelev UP i sada nabavljas nesto za neku od tih javnih ustnova.Tenders guys :D 00
Uzet od SBB-a direktorske pozicije i vec će biti bolje. Ubiše nesposobnjakovići
a gdje ste do sada bili dragi profesori? neko maliciozan bi rekao da niste pisali ni govorili ništa dok ste bili dio tala...
Dokle god je dominantno drzavno vlasništvo nema tu velikog napretka. Pa vidite li da mnoge državne avio-kompanije listom propadaju dok privatne snažno napreduju. Tesko ce ovdje zaživjeti princim da - ako je menadžer dobar ostaje na poslu a ako je loš leti naglavačke.
Molim jednog od navedenih uglednika da odgovori: Ko je radio program prilagodbe KTK Visoko, šta se sa KTK Visoko desilo i, najvažnije koliko je novaca dobio iz sredstava međunarodnih institucija za taj projekt!
jedini spas je prepustiti preduzeća na upravu SDA :) :)
Kad smo uspjeli upropastiti Energopetrol, banke, robne kuće, brojne zdarave kompanije, uspjećemo i javna preduzeća. PRIVATIZACIJA je rješenje
Nemoguća misija. Profesori predlažu primjenu OECD preporuka koje su primjerene normalnim zemljama i sistemima ali ne i na Balkanu. Kod nas nisu korumpirani samo političari već i profesori i sudstvo i ljekari i policija...Za ova naša područja je jedini efikasan način PRIVATIZACIJA
A tridesetak godina ste GLEDALI kako JAVNA preduzeća PROPADAJU !!! BEZBRIŽNO ste spavali u skutima VLASTI pričajući kako je sve DOBRO u DRŽAVI !!! Pa zar Fadil N. nije 5 godina PROVODIO REFORME ??? Hvalili ste izgradnju AUTOCESTA, a koji su to tačni EKONOMSKI EFEKTI 20 godišnje izgradnje AUTOCESTE ?? Prinosi od naplate CESTARINE, ne pokrivaju ni redovno ODRŽAVANJE !
Ne s.rite vise udarite šakom i uhvatite se posla. Ovi nasi strucnjaci spavaju.
Bogoljub Karic je 70-ih godina proslog vijeka narucio od experata iz Velike Britanije da mu naprave pedesetogodisnji plan razvoja kompanije koja je zaceta u garazi. Ovih dana najavljuje plan za narednih 50 godina. Ne bi bilo na odmet zamoliti ga za kontakt te londonske agencije?
Ključna riječ koja prati svaku analizu BH društva: "TREBA"
Moj savjet za recept: manje kradite..
Oni su sani sebi država,rade šta oče,kradu kako hoče tu nema rješenja.Pogledajta samo neke plate običnih gologuzana koji se nazivaju inspektorima,vječnicima,dužnosnicima tj kompletna gomila administrativaca koja UREDNO pase svaki mjesec pozamašne iznose,to više niko nemože da zaradi.Ovo je navodne profe zaista kraj.Gotovo.