Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne do Allah nikome ovakvih uhljeba na vlasti...zivjeli josip broz tito i brus li...
Donese Novalic vise odluka u zadnjih 7 dana nego za 8 godina 😅
Vjerovatno najgori premijer, jedini gori od njega je onaj Brankovic bio...kuci pa botuj.
Nadam se iskreno se nadam da ce Hdz ovo odbiti jer s ovim sahranjujete penzionere ili ih ubiste svejedno. Dbgda vam se djeca nikad ne zaposlila.
Nema od ovoga nisra ,neka okace sve macku o rep!!!!
Tonemo lagano ko Titanic..
Ovi tek donose olukr z korist gradjana kad znaju da silaze sa vlasti...koja je ovo bagra..
Predlažu zakon moji pada na Ustavnom sudu jer je diskriminatoran, nejednake postupanja. Koji su ovo lopovi, znači ne žele se odreći ničega za svoje plaće i korist. Propadamo ko Grčka. Ja garantiram do juna!
Ovo me interesuje konkretno ko razumije.. Da li ce poslodavac imati manje namete na platu, tako da bi mogao preusmjeriti i dio u platu uposlenika... "stopa doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje smanjuje za jedan dodatni indeksni poen, odnosno sa 17,50 posto na 16,50 posto. To predstavlja ukupnu stopu doprinosa od 31,5 posto, odnosno smanjenje za cijelih 10 posto u odnosu na trenutno važeću stopu"...
Jeste, imaće manje namete. Ali je smanjenje od 10% u odnosu na postojeću, što znači da nije za 10% nego za cca. 3% --> na 31,5%.
Pohvale.
Sta su sad smislili da opeljuse dodatno?
Hahaha, čuj od 2024. Pa do tad će reći da je minimalac 1000 KM, tako da smanjenja doprinosa i oslobađanje od plaćanja poreza na lična primanja neće ni biti, jer su postavili granicu na 1000 za oporezivanje, a oni će dobiti i više u budžet.
Hmm , odlazeca vlast i sada predlozili to, sto niste predlozili kada je trebalo prije , 2,3, godine. Da ne bude zabune podrzavam
Pa predloženo je 2018 od strane vlade. HDZ odbijao do sada.
Kad se ide u opoziciju sve moze 🤣
Dosta te vala Fadile 8 godina.
"Proširuje se i definicija prosječne mjesečne neto plaće u Federaciji, a u cilju lakšeg razumijevanja i njene primjene" Ukratko poveca kofol minimalac i prosjecna 250-300 KM na papiru a tebi isto u djepu (hoce da ukinu topli obrok i prijevoz)
Ma ja klasika isto kao sto su prosle godine pokusavali proturit ovaj jadni zakon, ali im nece proci!