Komentari (173)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vidite da je drzava dala ziro racun da se dnjoj pomogne Od drzave nema pomoci budite svijesni
@Orne Nemoj lupati rade to svi ... niko ne ocekuje od tebe i mene da uplacujemo .. bitnije je u koje avrhe ce se trositi i kako...
Smanjiti plaće u javnom sektoru 20 posto; Ovaj sto hoda uz FOOODILA nije normalan. Kuci pa zeni smanjuj
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ovaj smailbegovic je stranacki nepismeni igrac ne znam kakve on ima veze sa privredom i koga on predstavlja on može samo sa fadilom pod ruku
@Scotland pa ocito je na veze i seme i pravio biznis jednako kao sto je i fadil bio "biznismen" a u ekonomiju se razumije kao prosjecan srednjoskolac
@Scotland Covjek je cijeli zivot u privredi i na tu poziciju je vjerovatno izglasan od svih ostalih poslodavaca koji su clanovi ovog udruzenja. Uporno zaboravljate da se tu ne radi o politickoj poziciji.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
DNEVNI RED 50 sjednice ZDK 1 tacka: Prijedlog Odluke o raspodjeli sredstava za finansiranje političkih stranaka zastupljenih u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona za mjesec mart 2020. godine!!!!!!!!!!!!
Može sve. samo nemojte da privatni sektor raspolaže tim novčanim sredstvima nego da se finansijska pomoć isplaćuje drektno nama radncima - NEĆU da mi poslodavac određuje sudbinu u doba ovakve krize - NE HVALA!
Šetate zajedno i onda predsjednik poslodavaca nakon toga izlazi sa saopštenjem koji su dogovorili. Podnesite ostavke obojica zbog ovog saopštenja
Za Fadila muzicka..Nedeljko Bajic Baja-Maska
FADILE,JELI FAMILIJARNI BIZNIS OK..NEDOZVOLI DA BILO STA ZAFALI ...NOVALIC COMPANY...
Javni sektor 50% plate dole i opet im je previse za njihov parazitski nerad..
@kick.ass Pazi, u javni sektor ulazi i prosvjeta, policija i sve ostalo, nije to bas tako ko sto pises.
Koji k. nama postavljaju mjere a oni ih ne poštuju. Ovca je svako ko izađe sa maskom i rukavicama, u ostalom maska nije zaštita od korone niti su rukavice.
Ako ste vec prekucali "zapadni sistem" i od toga napravili vas model, pa neki malobrojni placaju fino, dok se drugi bogate izrabljivanjem radnika, onda sukladno tome prekucajte i nacin placanja radnika kada budu otpusteni. Na zapadu se radnici placaju od 12 do 24 mjeseca sa dvosedmicnim ili mjesecnim isplatama dovoljnim da se plati stan, hrana i osnovni izdaci za troskove zivota. U Za to vrijeme radnik mora traziti posao i aplicirati i sve to dokumentovati i izvjestavati pismeno.
Bosnje, kakav narod takva vlast. Samo kukate a nesposobni ste, neskolovani i lijeni kao i ostali Balkanci. Ko je izabrao ove na vlasti, mozda marsovci...
Koji su to prevaranti, udruženje poslodavaca ili najveća mafijaska organizacija. O kakvim oni gubicima govore ako su otpustili ljude . Sta oni tu gube? Hoće od države pare guzovace ,da profitiraju na ovom jadu, to su oni jedni te isti koji su i u ratu profitirali. Jedva čekaju ovakve krizne situacije. Prevent uredno u petak otpusti 200 radnika a za njih uzeo pare. Sta hoćeš hastore,jel te stid ,uzeo si toliko se ledja ovog napacenog naroda da im do života uplacujes plate i doprinose.
U ovum teškim vremenima bitno je biti pozitivan
E vidite vi vajni menadžeri, da ste plaće radnika prijavljivali na stvarni iznos, a ne na minimalni, sada bi ste dobili malo sadake od države.Ovako vam mudo Marjanovo.
https://www.olx.ba/artikal/37535524/dezinfekcija-za-ruke/
Za pocetak obustavite sve konkurse u javnom sektoru i interna unapredjenja. Evo mozete krenuti od ovog konkurs: http://sipa.gov.ba/bs/aktuelnosti/javni-oglas-za-prijem-kandidata-za-pohađanje-osnovne-obuke-čin-mlađi-inspektor/15305
nek prvo javna preduzeća plate sve doprinose i zaostale poreze koje duguju. privatne firme odmah kažnjavaju za tako nešto.