Komentari (238)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad dobro platis radnika i nadzes ga.
plata 432 kae ne mogu vise al za po godine ce sigurno biti veca...ne bude
Nadžeš????? Tisuću mu bubnjeva Darkvuda!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Oni bi da ih placaju kikirikijem a radnici zauzvrat da pokazu kreativnost, zainteresovanost i inicijativu... koliko platis, toliko i dobijes.
Npr samostalni majstor u bilo kojoj bransi u BiH morao bi imati netto placu 1500 km. Jer za taj isti posao u cijeloj Europi je minimalna placa od 4500 do 7000 km i rado bi zaposlili i majstore iz bih bez obzira na administrativna ogranicenja....napravi se radna dozvola ako si majstor ,to se cijeni brale :) gazda firme ti kavu skuva i razlijeva na pauzi...a ovdje u bih gaze ti osnovno dostojanstvo svojim sadaka placama..
marš u 3 pm
Plati PA klati.
Ostao hamelj i ne radnik nezaposlen. Ostali otisli ili se spremaju da idu drito sa posla. Prije par godina je bilo nezamislivo da oglasi za posao budu otvoreni po nekoliko mjeseci i glavna uzrecica na pitanje da ti se piveca plata bila je "ako ti se ne sviđa idi, ima drugih cekaju u redu"!
Dragi poslodavci ovo vam se u ekonomiji zove zakon ponude i potražnje. Znate ono: "neš' ti ima ko oće..."
"Nemaju motivaciju, radne navke"....gubo jedno sdpovska poćerali ste 100 hiljada Bošnjaka na zapad sa platama od 500 maraka....ej...Allah vas kaznio
Traze maksimalnu stručnost uz minimalnu platu, e ne meRe brate. Ja lijepo odbila posao jer sam tražila veću platu od ponuđene. Još posldavac u čudu, zar da neko odbije posao. Kroz tri dana zvrka telefona, i poruka jesam li još zainteresovana, a ja mejlom lijepo da nisam, sad prihvati manje stručnu osobi i jebi se.
I ja isto tako nisam imao niti iskustva niti stručnosti dok nisam otišao u afgan sa 20 i nešto obavljajući poslove na 2 strana jezika Dok na našem kod nas me ništa nisu razumili
dok sam radio u hrvatskoj,znao sam naučiti dosta toga,naravno dok me dobro plati za taj mjesec,eh da vidiš onda kreativnosti,veće plate i uči ga kroz posao i dobit ćeš radnika,i klima na poslu,isto tako.
Pogledajte samo oglase šta sve traže od ljudi, nudi se @fleksibilna Plata! Kakva fleksibilna Plata, napuši jel to 1000 ili 400 KM!
Zašto poslodavci ne saradnju sa zavidim za zapošljavanje ? Pa neće biti problema .. Zavid će naći, oni samo trebaju da saraduju
Kako bi bilo sa boljim radnim uvjetima i platama?
Poslodavci trebaju da se uključe u proces obrazovanja Da omoguće praksu učenicima U završnim godinama srednjoškolci trebaju imati par sati radi svake sedmice
Svi bi za 500 kermi inteligenciju na nivou Tesle i motivaciju na nivou Alije Sirotanovica, e pa nece da moze...
Imaš dvije kategorije. Koji se svode na jednu sad. Prva je oni što su završili fakultet pa neće da rade ovakve poslove nego hoće da budu direktori i oni koji nisu završili fakultet a isto tako hoće da budu direktori Tj da se uhljebe i ništa ne rade.
samo odgovarajuci broj novcanica
Imam 13 god. Staža i mogu ti reć da nije u šoldima sve. Nekad sam i ja tako razmisljao, àl eveš ti pare kad vučeš ko rob i samo si broj u nečijoj sveski. Pare ćeš zaradit, zdravlje nećeš.