Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo vi tražite olakšice sebi a radnika platite 500 KM. Za tri godine nećete imati ni jednog radnika s platom manjom od 1200 KM, ili će te zatvorit firme. Bando kapitalistička!
Jedan od prijedloga je da vlada nafata radnika koji će raditi za 400 KM, a njima dati poticaj da ih zaposle.
ma kakve regulacije, ima slobodno tržište koje to sve reguliše. kome se ne sviđa nek napušta a kome je dobro neka ga. Nigdje ne piše da je obavezno da poslovanje bude uspješno. dapače neuspješno poslovanje govori o tome da tržište ne treba tu djelatnost i da je treba napustiti ili zamijeniti onom koja treba. Tržište sve reguliše jer kapital ako neko izgubi drugi dobije, tak da je sve isto. Jedino cijenu radne snage bez obzira na tržište treba spustiti još pa ko bio ko osto.
http://www.hrankovic.eu/portal/ukinite-kantone-u-bih-francuzi-stvaraju-12-regija-stede-25-milijardi-eura/
ukidajte fiskalne i parafiskalne namete .odoše radnici,ostadoše samo penzioneri i buđetlije.bagro buđetska
smanjite poreze - za ne prijavljenog radnika kazna od 30 -50.000 km - povecat ce te broj zaposlenih A ne kao do SADA gazda-robovlasnik ima od 3 pa navise ne prijavljenih I jednom ga kontrolisu I kazne sa 2 000 I on opet dobar. A sad bi smanjili porez I za svakog radnika kazna to bi I punilo budzet I povecalo broj zaposlenih
Mogu oni predlagati šta hoće ali to SDA telad neće prihvatiti.
ako to premijer Vadil strucnjak i vekliki Mag - gigant bude znao procitati ,...
Šta im upućivati kad su to konji... Ne mogu oni shvatiti to. To Zlatko Hurtic i onaj Čičić trebaju osmisliti. A fejkera od intelektualaca... ubili privredu svojim savjetima i preporukama.
Robovlasnici.
Iz Udruženja poslodavaca kažu da Vlasti u Federaciji BiH nemaju ništa s povećanjem broja zaposlenih u FBiH jer se broj od ukupno 7623 zaposlena u 2017 goduni , veže isključivo za izvoz i privatni sektor. SDA se vazda kiti tuđim perjem