{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porezna uprava FBiH za dva mjeseca zapečatila 35 objekata

S
8.5.2014. u 17:28
3
23
Porezna uprava FBiH za dva mjeseca zapečatila 35 objekata
3
Porezna uprava FBiH za dva mjeseca zapečatila 35 objekata
Inspektori Porezna uprave Federacije BiH (FBiH) u posljednja dva mjeseca tokom inspekcijskog nadzora zatekli su 35 neprijavljenih radnika i zapečaćeno je 35 objekata.
Inspektori su na području FBiH od 4. marta do 7. maja izvršili 191 inspekcijski nadzor u toku i van radnog vremena i zbog utvrđenih nepravilnosti izdali 233 prekršajna naloga sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 406.300 KM.

Iz Porezne uprave FBiH saopšteno je da je u 52 slučaja utvrđeno da porezni obveznici nemaju odobrenje za rad izdato od nadležnog organa.

Juče je obavljeno 30 inspekcijskih nadzora na području Međugorja i zbog utvrđenih nepravilnosti inspektori su izdali 25 prekršajnih naloga sa izrečenim novčanim kazni u ukupnom iznosu od 40.700 KM.

Prekršajni nalozi ispostavljeni su za 17 poreznih obveznika koji nisu poslovali u skladu sa zakonom.

U okviru inspekcijskog nadzora mobilni tim inspektora izvršio je kontrolu hotela, pansiona, soba za izdavanje, suvenirnica i apartmana na području Međugorja, a predmet kontrola bila je provjera poštivanja odredbi Zakona o Poreznoj upravi FBiH, Zakona o doprinosima, Zakona o fiskalnim sistemima i drugih poreznih zakona.

U jednom pansionu, koji je bio predmet inspekcijskog nadzora, zapečaćeno je 10 soba. Vlasniku pansiona dat je rok do kada turisti treba da napuste preostale sobe koje će nakon toga biti zapečaćene.

Osim pansiona inspektori Porezne uprave FBiH su zapečatili još jedan objekt u kojem su iznajmljivane sobe turistima, iako nije imao odobrenje za rad izdato od nadležnog organa.

Kod tri porezna obveznika zatečena su tri neprijavljena radnika.

Vlasnicima objekata izdata su dva rješenja o obustavljanju poslovnih aktivnosti i sedam rješenja o otklanjanju utvrđenih nepravilnosti i nedostataka u poslovanju poreznih obveznika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: