Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a sta nije porazno u BiH sta se administracije tice ????
ovo vazi za privatne firme...ali tu atmosveru su napravili oni uhljebi iz drzavnih agencija...stranke u drzavne agencije bez ikakvih problema...ubacuje svoje nepismene ulizice...s kupljenim i falsifikovanim diplomama...onda ti isti ubacuju clanove svoje familije...
Mafija Tacno da su procedure iz Juge u kojoj nije ni bilo privatnih firmi pa je tako dugo trajalo, ali zasto SDA npr i demokrate nisu to izbacili i ne zele reformu administracije jer bi izgubili desetine hiljada uhljeba koji im daju vlast. Kako ce napraviti nesto digitalno i modernizovano kada za najobicnije papire svako malo padne im sistem zato sto ne znaju rukovati i raditi. Nema reforme bez. rezova i otpustanja zato i jeste ovako i ostaje i dalje.
Nedavno smo imali potrebu uraditi izmjenu adrese sjedista firme u Sarajevu. Procedura na sudu je trajala nepunih mjesec dana. Rjesenje o izmjeni podataka kada je dostavljeno u Poresku, odbijeno je, jer je ustanovljeno je da je na Sudu izostavljeno jedno slovo u novoj adresi. Sta reci? Prije par godina otvarali smo podruznicu iste firme u RS-u. Za dva dana sve zavrseno. Sta reci? Koju poruku poslati?
@Aidbey Rodio Tito Svoje proletere, Tudjmana, Covica, Milosevica itd. Fini ljudi, Titova djecurlija. UDBA iz siromasnog Beograda se slagira koliko je uspjesno ugradila dupli nacionalni identitet Bosnjacima, mozda jedini uspijeh ikad sto su ti smetljari uspijeli.
A na zapadu za 5 minuta preko interneta i otvoris firmu! Jest nam komunizam unistio mozak i dusu, braco draga.
Ja sam da mi se kuca uknjizi u zk predao sve papire prije 14 godina isao da vidim jel zavrseno deset puta i odustao toliko su me ti sluzbenici iznervirali da onu zgradu zaobilazim .
Ja sam 15 dana cekala da mi rijesenje bude potpisano. Na stolu bilo 15 dana, niko znaci da potpise!
Borim se ko lav na sudu u Sarajevu da sredim ZK papire. Tako bih pomogao državi i kantonu da sredjuje ZK odnose , pomogao bih poreznoj upravi da naplati za državu/ kanton ali Sud se bori ko lav da maksimalno dugo traje procedura. Zaključak . Pravosudje 0
Tri mjeseca za otvaranje firme a 3 dana za osnivanje stranke
I sta ces kada osnujes firmu? Drzava se na sve nacine bori da te slomije, nema govora o pomoci. Npr. gangsterska poreska uprava PROTUZAKONITO, bez osnova u bilo kojem zakonu ili podzakonskom aktu trazi da joj platis UNAPRIJED porez na dobit ZA NAREDNU GODINU, a ti ne samo da nisi napravio obrt, nego pojms nemas da li ces i kako raditi i da li ces biti ziv uopce !!!
Valja uhljebe zaposlit na izmisljena radna mjesta i u komisije...
Jel' ono neki dan Kljujić zvao da se vrati raja i da otvori firme po BiH?
To je samo napismeno sto imate podatke o procedurama, a to sto vas sutaju od vrata do vrata. Osim toga ne mozete za 6 mjeseci otvoriti firmu kakvih 80 dana, stalne blokade, traze ovo-ono, ovo ti moze on ali je na bolovanju, ovo ne moze bez onog ali je na godisnjem, ovo ne ide tu vec kolegi koji je na seminaru, kolega nije tu za 10 dana dodjite, moras kod kolegice ali je na porodiljskom, niste svjesni sta vas ceka uz naravno mito na svakim vratima.
ma ne valja kur nista u ovoj drzavi da se ne lazemo!
Zalosno,ovdje u ovoj drzavi gdje ja zivim danas registrujes firmu,sve sredis sto ti treba za to i sutra pocinje firma da radi.
Gdje sad Stjepan Kljujic da kaze otvarajte firme?
Ok BIH a što ne kažete u RS kako ide i koliko traje? DVA DANA MAJSTORI IZ VEĆEG ENTITETA
Iz mog licnog iskustva, otvaranje firme 25 dana u ZDK. Cekanje na gradjevinsku dozvolu pune 3 godine. Milijardu procedura, kao da gradim nuklearni reaktor a ne obicnu zgradu.
za 80 dana ta firma moze i propast,,, za manje od 10min se firma otvori u normalnom svijetu,