Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A prosla godina kad je bila uspjesna nema snizenja,to kao kod pumpadzija,kad pojeftini nafta na berzi oni onda ne skidaju imaju dosta rezervi po staroj velikoj cijeni da potrose,a kad poskupi automatski dizu cifru,nemaju nimalo rezervi.
@petjezeraBN Hrana koju mi konzumiramo 70% je iz uvoza i nema veze sa poplavama. Samo traze izgovor za poskupljenje.
Daj mi samo reci kud ima vise pojeftinit?
Ima li ikad ista da ne utice na dzep gradana, da ne ispasta obican covjek....moze li drzava ikad zastititi svoje gradjane od ovih nametnika koji jedva cekaju neku nesrecu da poskupe svoje namirnice,gorivo,hljeb,brasno????
@ubijen u pojam nisam ni rekao da su poljoprivrednici nametnici. Poljoprivrednici prodaju svoje proizvode nametnicima za bagatelu maltene za dzabe, dok oni zaradjuju grdne pare na tome dizuci cijene kako zele, a sve upravo zbog tog zakonskog propusta koji se zove POLITIKA SLOBODNOG TRZISTA. Zato obicni gradjani ispastaju,a sa njima i poljoprivrednici.
Nece. Svejedno se vecina uvozi
Od Bosne i Bog digao ruke.
najavljivali su ovi poskupljenja prije 3 mjeseca. najavljivali su kilu paprika od 9 KM. dobiju sve od drzave, i pare i mehanizaciju, oni posade i prodaju, drzavi ne daju nista, a opet naredne godine traze pomoc. ima spanski paradaz po 2 KM. ko vas j*be
Sto, jel to nase poplave uticu na cijene onoga sto uvoze iz Srbije, Makedonije, Turske, Spanije??? Ma sikter, necu kupiti nista u inat!
Sreća pa je dosadašnji period bio lagan...
hvala bogu pa ima uvoz ...nije svugdje bila poplava ...samo kod velikih moralista , infrastrukturnih sda genijalaca , i onda kazu 387 ...popisam se na ekonomiju i drzavni sektor u kompletu
Pa nije poplavljena iz uvoza,a svakako je sve uvozno...opet vlast narod jebe u zdrav mozak,kad ce jednom biti da je minimalna plata 1300KM??
A kao da je i idealno bilo bi kao nešto i jeftinije?! Levati nas kako god ko hoće i sa čim hoće.
Umjesto da se izađe u susret jadnom narodu oni bi da povećaju cijene. E živote i glupi narode.
Samo vi dizite cijene domacih proizvoda i poslije se ibretite zasto gradjani kupuju uvozno a ne domace
Obzirom da se većina poljoprivrednih proizvoda uvozi ne vidim razlog zašto bi se plavljenje jednog manjeg dijela polojprivrenih površina u BiH odrazilo na cijene na našem tržištu.
Place mi se za vrijedne ljude, kod nas "samo Nek je živa glava", izdrzite šta možete drugo...
Uvijek nadju razlog.
Kao da nisu vec dovoljno visoke? Kilogram paprike 10 KM! Poredenja radi, u Njemackoj je 2,50 EUR. Da ne pricamo o drugim stvarima, poput goriva i ostalog!
bitno je da je šarović sredio izvoz fiktivne junadi u tursku ,aferim!mi nemamo za bih potrebe,a ne da turskoj hiljade tona šaljemo...ko je lud>?