Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Skupite se vas stotinu malinara, kupite hladnjace i sami prodavate vani. Unistite preprodavce ili ce oni unistiti vas. Zaboravite na drzavu - drzave nema.
Al budimo realni, šta država može po pitanju cijene maline koju ponude otkupljivači? To da kupe hladnjače sebi, ne mogu jer nisu složni...
Misli seljak da kamioni i kladnjace trose samo zrak!
@StudentProsjecan I da se to ne pakuje, ne reklamira u trznim centrima po evropi, da tamo prodavaci ne primaju platu, da niko ne placa poreze i carine nigdje... Eeee
Kakvim samo otrovima prscu i truju tu malinu da covijek ne povjeruje,ne znam gde je izvoze i ko to jede.
Sta li ce nam sad Fikret nas lijepi smislit? Ne ide ga ovaj normalni biznis, sad ce opet malo o genocidu...
Ne radi se samo o hladnjači već što se mora imati firma , plaćati porez , pdv , voditi knjige.Naše bi lole da trpaju u džep a sve na crno.Zbog takvog mentaliteta nismo još ni blizu EU.
Što je najgore, vani kilogram maline u maloprodaji kosta izmedju 32 i 40km. Odnosno mala pakiranja od 125 grama su izmedju 2 i 2.5 eura. Šta ih se ugradilo u cijenu.
ljudi napravite dzem i prodajite, nedajte da Vas omalovažavaju. U ovoj državi najugroženiji po pitanju plata i naplate zarađenog su poljoprivrednici i ljekari. Ne dajte za 1.90KM pa makar i propalo
krompir pola marke..ovi poljoprivredni turisti hoce 3km..evo vam kuuuuurza
Ajde jedan clanak o malinarima iz okolnih zemalja. Koliko njihive hladnjace daju malinarima, koliko je poticaj od drzave, po kojoj cijeni hladnjace prodaju maline na evropsko trziste
U njemackoj 100 € kila ja cuo
aham, daju ti kilu kavijara za 10 deka malina!
@StudentProsjecan kilo malina kilo srebra
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
sda bagri su važniji malinari od doktora
@SELAMsaDRINE “Ove godine ćemo izdvojiti 700.000 KM za poticaje malinarima, a u odnosu na prošlu godinu poticaj je povećan na 25 feninga. Zeničko-dobojski kanton je lider u malinarstvu i mi ćemo učiniti sve da to sačuvamo”, kazao je Galijašević te dodao da su članovi Udruženja poljoprivrednika ZDK iskazali zahvalnost ovom odlukom Vlade.
na wiki piše da Podrinje čine općine Višegrad, Goražde, Foča, Rogatica, Rudo, Srebrenica, Bratunac i Zvornik, a ako dodam još Čajniče, Vlasenicu, Kladanj, Han Pijesak pa i Kalesiju jel da da nisam falio???