Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A kada udjes u PDV, tek tada ti se navale na grbacu sve moguce inspekcije i traze svaki moguci papiric i jedva cekaju da ti naplate kaznu, sto znaci da ces dati taj podsticaj drzavi, samo kroz nesto dugo, tj. naplata neke vrste nepravilnosti u poslovanju... na zalost
@dadodadodado. A šta ti predlažeš? Da može imati OPG, ali da ne mora platiti porez? Sušzina je u tome da mi, kolektivno, uvijek hoćemo zayebat državu. Onda kad inspekcija nađe problem, e to je maltretiranje! A to što poljoprivrednik godinama tuši krtolu po pijaci bez računa i bez ikakve zdravstvene, ili bilo koje druge kontrole, to se zove snalazenje. U normalnim drzavama, lopovluk
@dadodadodado Ako si podoban član stranke onda je sve OK?!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
"101 nacin kako unistiti poljoprivredu" by ministarstvo poljoprivrede
KAko do sad koristziše tolika BUDŽETSKA sredstva poticaja a NISU REGISTROVANI ( osim u svojoj stranci) niti plaćaku PDV ko da su VITALNI hrvatski nacionalni interes KLADIONIČARI ??
Mlađoj populaciji (~25 godina) u ruralnim podrucijima pribliziti kroz edukaciju potrebne informacije u vezi sa pravima koja se potražuju i daju njima na raspolaganje.
Ucjenjivanje pocinje. A s tim i kraj zdrave hrane, kao i miran zivot poljoprivrednikà.
@Tvrtkov. Zašto? Iz kojeg razloga bi poljoprivrednik mogao prodavati krompir, a da na to ne plati PDV? Ako se meni od plate odbija oko 30% na razna davanja, zašto bi on bio izuzet?
@SlobodaMisljenja. Davno sam vec napisao, niti bijem slabije od sebe, niti razgovaram sa osobama u permanentnoj psihijatrijskoj potrebi. Neka ti neko prevede šta sam napisao, a onda na terapiju. Ne valja preskakati, vidiš kako ti škodi
Sad ce ovo njima biti nesto neobicno. Sve ide nacrno godinama, a kad je poplava tuze se na drzavu kako ne pomaze. Kad treba djete u skolu ili zena na operaciju ko ce platit? Drzava naravno. Mnogi jos uvijek ne shvataju smisao PDV-a i poreza.
@mirzinmali Posebno sa ovako MALIM drzavno ..federacijski ..kantonalnim aparatom.. meni nije jasno ... objasni !
Koja crna sredstva. EU,trazi jednog sagovornika u BIH . A poljoorivrednicima kako bude . Ako posiju,obrace.😎
što PDV-a plati dobiče nazad od tih fondova vodu vari vodu hladi jadan poljoprivrednik postane još i PDV obaveznik
Evo posla za IT strucnjake
Ako se želi u EU prihvataju se pravila igre...ili po svom bez EU...jednostavno.
Sellam.Ovo je sasvim logicno jer SDA se bori da sve ide transparentno i po zakonu.Treba istaci da ovi pristupni fondovi mogu biti motor ekonomskih procesa.Ali isto treba istaci da je to omogucila ova vlast na celu sa nasom SDA.Zato nasoj SDA jedno veliko hvala za poljoprivrednike.
@DobitakZauvijek Ima li makar za sendwuch fahrin tornjace ? Zajedno sa sda rasturate drzavu ..stoko potomci vas kleli dBd.
uvedite porez na nekretnine. politicari sklanjaju ukradene pare tako sto kupuju stanove po Sarajevu i izdaju ih nacrno. za porjeklo para te niko ne pita
gdje to ima da se ne placa porez na nekretninu?
pa kod nas mozes da imas 5 stanova od 100m2 i nikome nista ne placas. svagdje preko 80m2 ako je na tebi se placa porez
PRIKAŽI ODGOVORE (10)