{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Peti dan štrajka u Naftnim terminalima Ploče: Nanosi se šteta privredi i građanima FBiH

F
1.7.2014. u 11:30
2
13
Peti dan štrajka u Naftnim terminalima Ploče: Nanosi se šteta privredi i građanima FBiH
2
Peti dan štrajka u Naftnim terminalima Ploče: Nanosi se šteta privredi i građanima FBiH
Foto: Arhiv
Članovi Sindikata EKN-a Hrvatske u društvu Naftni terminali Federacije d.o.o. ulaze u peti dan štrajka zbog odbijanja poslodavca da potpiše usaglašeni tekst Kolektivnog ugovora od 28. marta 2014. godine.
Kako stoji u saopćenju, vlasnik NTF-a d.o.o. Ploče ne priznaje zakone RH i zabranjuje Upravi potpisivanje Kolektivnog ugovora pravdajući svoje protivljenje "velikom“ uštedom na način da dodatak na minuli rad sa ispregovaranih 1,5 posto smanji na 0,5 posto po godini staža i važenje Kolektivnog ugovora s 15 na šest mjeseci.

"Tvrtka već peti dan ne isporučuje naftne derivate susjednoj državi, a Uprava i vlasnik uopće nisu kontaktirali štrajkački odbor Sindikata EKN-a kako bi kroz daljnje razgovore došli do prekida štrajka. Na taj način, zbog svoje tvrdoglavosti, nerazumijevanja i nesposobnosti Uprave i vlasnika, nanosi se velika šteta privredi i građanima Federacije BiH.

Umjesto da se kroz pregovore sa Sindikatom dođe do potpisivanja Kolektivnog ugovora vrši se pritisak na štrajkaše i mimo propisane procedure pokušava se vršiti otprema derivata.

Sindikat EKN-a Hrvatske poziva sve nadležne državne institucije RH da se uključe u ovaj problem i osiguraju da Uprava i vlasnik poštuju zakone RH.

Još jednom pozivamo vlasnika i poslodavca da na miran, civiliziran i zakonit način riješimo banalan problem i nastavimo raditi u korist radnika i vlasnika", saopćeno je iz Sindikata EKN-a Hrvatske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: