Komentari (119)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Notari platili clanak. Oni bi da mi uzmu 400 KM za igocor koji sam znam napraviti. Odemo prodavac i ja i ovjerimo potpise na ugovor u sudu i to je to. 5KM troska umjesto 400KM
Haman 700 paša, da je bar 400. Jbt, koja smo mi gamad, ovako napadati poštene notare i stvarati mitove o njima... Onda klix mora sa reaguje.
Upravo tako prije mjesec dana nasao ugovor na internetu, malo prepravio ovjerio u sudu i 5KM ja mislim takse...mogu samo da ga pu.. notari...
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Hahaha Ajde klikse pokaži sada uplatu od Notarske komore za ovaj plaćeni članak 😂😂😂
about 500 lawyers per half a million inhabitants, and 20 notaries for the same number. hmm you want to talk about monopoly? ;)
Fali vam ono "sponzorisani članak"
Znam da sam nekad na sudu besplatno imao ostavinsku raspravu nakon smrti majke, a da sam nakon smrti oca to morao radi kod notara i ostaviti pola prosječne plate kao naknadu. Ja to ne vidim kao unaprijeđenje i pravnu sigurnost, već kao čistu pljačku.
u nesredzenoj zemlji moze i vise od toga i moze sve ljudski um to nemoze zamisliti sta bezobraznici mogu uraditi
Ja jos nikad nisam vidio notara u notarskoj službi, odrade sve radnici pitanje jel se on i potpise
Da li svagdje u svijetu notari uzmu jednu prosječnu plaću za uslugu?
nigdje!
Šta ke sa inženjerima, projektantima, ljekarima specijalistima i mnogim drugim koji također trrbaju boti nezavisni, nepotkupljivi sl pa ne mogu dobacit ni do 10 posto notarske zarade?
alba33 bravooo, i ing odgovara za potpis i Doktor isto tako, a njihove plate su mizerne. Uzmimo primjer ing sumarstva, jednom greskom, pogresnim "otvaranjem" sumskog ekosistema otvori put vjetru, izvali hiljade sume, i odgovara za gresku kao za nesavjestan rad u sluzbi, a u sustini je jedan mali manjak koncentracije. Ing gradjevine pogrijesi i objekat se porusi i ubije stotine ljudi??? Doktor pogrijesi terapiju, ubije covjeka, itd itd. Njihovi potpisi su takodjer bitni!!!
Pa druze svi ti pobrojani doktori i inzinjeri zaradjuju enormno. Jel mislis da ce neko preuzeti tu odgovornost za 2hiljade KM? Smijesan si.
Mit br. 8: Notari su nepristrasni profesionalci koji postuju pravo i pravdu. Netacno, samo ih lova zanima, zato malo malo pa uhapse nekog ili im se auto samozapali.
Mit br. 6 Klix ne piše sponzorisane članke !
Istina je da klepaju pare kako zele. Meni Zdravka Bago odredila cijenu nasljedjenog stana koja je bila nekih 30 hiljada vise od realne. Kad sam joj rekao kako ona kaze "skoro smo prodali 1 stan po toj cijeni". Cilj je bio da stan upadne u grupu u kojoj ona naplacuje visr. Kradja
Oni koji su radili ugovore o prometu nekretnina prije notara znaju kakva je to usluga bila i kakvi su bili problemi. Pravim ugovor od 50 000 KM i to što notar uzme 500 KM i sve završi kako treba, odnese u poreznu upravu, pohrani original ugovora kod sebe, ja samo platim porez i mirno spavam. Tih 500 KM je smiješan iznos za sigurnost cijelog postupka...
Hajde ne serri.
Benjo Ne seri.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Notarijat je najveća pozitivna stvar koja se dogodila u pravnom sistemu BiH. Do sada sam imao nekoliko ugovora o prometu nekretnina i jednu ostavinsku raspravu i sve završeno besprijekorno uredno. Što je još bolje, svaki put sam dobio termin vikendom !
Ne hvali ih, znamo sve. Lažeš ko džukela.
hahaha il si notar il si dijete notara ili radis kod notara, jesam li pogodio...vecina notara svojim znanjem drugu godinu fakulteta zadovoljilo ne bi...idete vi gdje vam je mjesto i to vrlo brzo
Zakljucenje ugovora o kupoprodaji nekretnine kod notara ni na koji nacin ne sprijecava prodavatelja da prijepodne proda isti stan jednom, a poslijepodne kod drugog notara drugom kupcu. Stovise, jedini nacin da se to u potpunosti spriječi je vođenje elektronske knjige ovjere potpisa na sudu, a u koju bi se pored osobnih podataka unosio i broj uloška/parcele nekretnine/stana.
Sami sebi uzeli za pravo da do smrti budu jedini. Zašto ja ne bih imao izbor između 30 notara pa kojeg želim uzmem i pošteno platim. Ali ne. Samo jedan i to je to. Glupost i kriminal
članak, sponsored by "Notarska komora FBiH"