Privreda
285

Penny plus d.o.o. Sarajevo proslavio 20. rođendan i svečano otvorio dva nova Penny marketa

Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Firma Penny plus juče je povodom proslave 20 godina postojanja na tržištu BiH svečano otvorila supermarket Blažuj, a ponovo je otvorena i Penny plus poslovnica u sarajevskom naselju Nedžarići, kao i novi Penny market.

Vesela atmosfera i velika zainteresovanost građana je bila za ovaj događaj, a Penny je za ovaj poseban dan za njih, pripremio mnoga iznenađenja, od promocija i degustacija do velikog broja poklona za kupce i posjetioce. Posebna pažnja kao i uvijek poklonjena je najmlađim kupcima koji su se mogli zabavati uz animatore te dobiti interesantan face painting.

U protekle dvije decenije firma Penny plus je više bila poznata kao firma u čijim poslovnicama se snabdijevamo građevinskim materijalima i drugim alatima, ali evo, od 21. marta taj imidž se znatno mijenja jer pored prepoznatljivih Penny plus poslovnica imamo i pet Penny marketa, čime definitivno postajemo mjesto porodičnog shoppinga gdje svaki član domaćinstva može pronaći nešto za sebe", istakao je direktor Almedin Kadrić te dodao da još mnogo noviteta je u planu za budućnost od čega i otvaranje još jednog Penny prodajnog centra na području opštine Novo Sarajevo, otvaranje poslovnica i u drugim bh.gradovima te pokretanje Penny webshopa.

Kao firma koja je uvijek nastojala ispoštovati želje svojih kupaca tako i u ovom slučaju kada smo dobijali zahtjeve za online prodajom i dostavom u druge bh.gradove nastojali smo pronaći rješenje. Tako da veoma brzo možete očekivati aktivaciju Penny webshopa, gdje ćemo omogućiti da kupci mogu kupovati iz topline svoga doma i ne samo sa području Sarajeva nego i iz drugih gradova. - rekao je Kadrić.

Penny prodajni centri, svoju prepoznatljivost kod kupaca grade kao domaći prodajni lanac koji nudi veliki izbor, šarolikost ponude i najbolje cijene, po principu sve na jednom mjestu.

Bitno je da smo domaća firma, koja za sve domaće proizvođače pronašla mjesto na svojim policama, da vodimo brigu i svjesni smo važnosti razvoja bh. privrede te davanja mogućnosti kupcima da pronađu na policama domaći proizvod", izjavio je Asmir Kovač, voditelj Penny marketa.

Supermarket Blažuj presijecanjem vrpce zvanično je u rad pustio načelnik Opštine Hadžići Hamdo Ejubović izrazivši zadovoljstvo što jedan ovakav objekat otvoren i istakao da daju punu podršku upravi Penny te čestitao vlasniku i osnivaču firme Hrbatu na viziji koju je imao zadnje dvije decenije razvijajući poslovanje firme te cjelokupnom Penny timu i zaposlenim bez kojih ova priča ne bi bila moguća.