Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pcelarstvo nikad nije Bilo Biznsis ;)
To moze reci lajik jer ja licno zivim od pcelarstva
To je hobi uz neku zaradu zavisno kakva je godina..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
BUDIMO PRVA ZEMLJA U SVIJETU KOJA CE PODSTICATI PCELARE DA PROIZVODE, U IZNOSU OD 100%. Kompletan urod tusiti pod jednim amblemom! Svi Mi bi trebali PLACATI pcelarima da sire drustva, prije nego da se bave proizvodnjom.
Visak pojedemo, normala :)Kada kazem MI, mislim na nas kao drustvo.Benefite i MUST HAVE za prirodu i znacaj pcela ne treba ni spominjati...Znaci opravdano, jer je uticaj OGROMAN na sve nas...Em dobro pcelarima, em mi znamo da je pod jednom kapom provjereno, em sto je NAJZNACAJNIJE pcelice radne i vrijedne raduckaju i oprasuju :)...Mic po Mic!
Čisto za ove koji komentarisu kako pcelari kupuju secer i bla bla bla. Pcelama se daje secer pred zimu kako bi imale hranu preko zime, ali taj MED SE NE PRODAJE! Vjerujte drzim kosnice, radim pravi med ali ne mogu imati meda jer je potraznja velika a pcele ne mogu proizvesti dovoljno, tako da cuvajte se pcelara koji imaju ogromne kolicine meda.
Svaka cast pcelarima ali pretjerujete sa ovim lobiranjem. Pcelarenje je hobi a neko bi od toga pravio biznis. Pčelinje paše uvijek negdje ima, na kamion pa vozi gdje ima! Najlakse je prositi sadaku od drzave. Kad med dobro rodi svi se ušute! O placanju pdv- a nema ni govora, a cekaju dio tog pdv-a da im se uputi kao pomoc. Nije ni med u trznim centrima bas katastrofalan, uzmes kristalizirani i siguran si da je pravi.
I ja radim na gradilištu. Fuga nece da lijepi, cigla se slomi armature zahrdjaju. Molim za pomoc drzave
Bez te tvoje građevine se može, bez pčele ne.
Podrska Fudi i fala za kilu bagrema hedije. Skvadra iz tvrtke.
Mi smo odavno odustali od kupovine meda jer je sve to kod nas velika prevara.Kupovali smo kod komšije koji radi u državnoj firmi a bavi se poslije posla s ovim.Placali smo 25 KM radi djece dok jedan dan ga jedan komšija nije uhvatio na pijaci kako na veliko kupuje šećer i cekao ga pred kucom kad je istovarao i napravio mu belaj i niko više ne kupuje.Kako vas nije stid tražit poticaje svi na crno radite a u Evropi bi završili u zatvoru kakav živi otrov prodajete.
pa cpelari moraju kupovati naveliko secer jer ga daju pcelama, moraju necim hraniti pcele jer im uzmu med
pčele se poslije medobranja, a to je nakon jula, prihranjuju šecerom do jeseni da bi nadoknadile oduzeti med. Svaki pcelar koristi šećer ali bitno je da se on koristi samo nakon što se pokupi med.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
pa imate dobre poticaje
Ovo je tako plemenito i opste korisno zanimanje da zasluzuje fixne i dobre podsticaje drzave, kao sto je to slucaj u EU
Evo sace Fadil......samo recite kolko