Komentari (184)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Preporucujem novinaru da jednu godinu radi kao sezonski radnik i prehranjuje porodicu. Nakon toga neka ponovi clanak.
Karadjoz... dnevno ne možeš zaraditi ni za kutiju cigara, prevoz, ili sendvić, a tek sve zajedno ili da ti nešto ostane. pusti budalu.
da odlaze jer pametniji pupušta jer alternativa tome je samo februar sarajevo 2014
Hoce da kazu nedostaje robova
Plati radnike mamicu vam vasu... u mandarinama i po Hrvatskoj se povecale dnevnice... samo ovdje jos 3-4 km satnica, sramota od privatnih robovlasnika
uskoro ce taj poslodavac izrabljivac sam u polje pa koliko sam ubere
nedostaje radnika a demobilisani džabohljebci hoće pivuuuu
nema tu paradoksa, platite više
misle da se na zapadu beru euri
Te priče što ti pričaju tetke polupismene koje su rinatale po Njemačkoj, jer su kao što već napisah, polupismene, okači mačku o rep. Radiš ti i ovdje, tj. rintaš isto kao i u Njemačkoj. Samo što ti ovdje gazda da na ruke 300KM, a u Njemačkoj dobiješ minimalno 1300 eura za 8h rada.
samo bježite djeco hebo ovaj begovat, bjež'te i ne okrećite se.
Nema paradoksa jer neće da rade džaba. Potrošačka korpa za 4-članu porodicu je oko 2000. Da ne bi bila ispod praga siromaštva, takva porodica mora imati primanja od bar toliko. Dakle, za dvoje zaposlenih sa dvoje djece trebalo bi da imaju po 1000 mjesečno. Takvih slučajeva nema baš puno.
Ima li išta ljepše vidjet nego kad ti država propada, seljaci se žale kako nemaju posla, a ti im se smiješ sa svoje udobne i skupe fotelje dok radiš svoj preplaćeni posao u direktorskoj firmi gdje su te isti ti seljaci izabrali? NEMA!
Bio mi drug na jadranu 4 mjeseca, zivio, radio i donio 5500 eur!Dogodina opet!Znaci 11 000 km za 8 mjeseci, da nista ne radi!Cuj sezonac za v5 km po satu-A. ha, ha..
ima godišnje 2 mjeseca posla a ljudi odlaze. bas paradoks, ne mogu se načuditi zasto idu hahaa
ja zadnji put kad sam radio ko sezonski radnik nisu mi isplacena 4 dana, i poslodavac mi psovo mater i prijetio da ce me ubit.
samo budala može ostati u ovom retard protektoratu od države. čast izuzecima koji se pokušavaju ispaliti na sve moguće načine a nemaju sreće.
neka da vam objasnim. cijena proizvodnje ploda maline je slicna u bih u njemackoj. cijena ploda maline kad je prodaje proizvodjac je mozda 10-20 posto veca u njemackoj. satnica rada raniku koji (bere, orezuje,okopava itd) maline na crno u njemackoj je 12 km a u bih 2-4 km. tako da njemacki gazda veliki dio zarade podijeli radnicima a kod nas ostavi sebi. za godinu-dvije, nas gazda koji ima 4 radnika kojima daje sicu vec kupuje novog dzipa i zida trospratnicu.