Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad amerikanci odluce da je dosta,Ukrajina ce potpisat mirovni za 3 sata
Taj rat vise niko ne moze zaustaviti.
Da Putin nije odlucio da napada nebi ga ni bilo. Sikter.
Da pšenica pojeftini 70% hljeb će biti sumnjivih 400gr 1.20KM, nafta da barel bude 1$ kod nas ce biti 3KM, drva nikad više jedan metar 50KM koliko god da imamo šume, ulje jestivo suncokret da ne znam koliko da pojeftini kod nas ce biti najmanje 3.5KM...
Mi šišanje više nikad neće biti oko 5 KM...
Gdje ima jedan metar za 50 KM drva da odma uzmem
Русија је крива што рат није започела 2014, кад су нацисти тек дошли на власт, за 8 година нацисти су хиљаде Руса убили, стотине хиљада их је побјегло, а они који су остали трпели су економско сиромашење и нацистичко испирање мозга.
Ja samo ne znam zasto je hljeb zadrzao visoku cijenu prošle godine,kad se gorivo srozalo na nulu. Šta je razlog slaba žetva u Mongoliji? Lopovi nezasiti
taj pad cijena sto su izveli ce dovesti ekonomiju na koljena. Uskoro ce se poslovi poceti gubiti na sve strane
Sve vi to nama namjerno radite da se razumijemo.
Podizanjem kamatne stope od strane FED-a doba jeftinog novca u SAD je završeno. U tom slučaju viškovi na tržištu se kupe u institucije prodaje novca, tj. banke. Posljedice toga jeste da preduzeća koja su godinama živjela od jeftinih kredita u roku jedne godine bankrotiraju. Na tržištu rada se pojavljuje višak radne snage i doba kada se posao brzo mijenjao je završeno. Ovo je naročito bitno za mlađe ljude.
Pad cena jer je narod pesimističan i ne kupuje osim ako baš mora. To kreira višak pa da bi se taj višak prodao, cene idu na dole. Kakva stabilizacija. Ovo je čisto izvrćanje statistike.
Bogati zaradili veoma veliku lovu. Gasi mjesalicu i nemojte zaboravit smotat kablove .
Sve mi je jasno, skontao sam ko vuče konce kako preko burzi upravljate cijenama dobara u svijetu te kako štampanjem novca stvarate krizu u svijetu a prepisujete to ratu u Ukrajini ali to ništa ne znači cijene i dalje rastu a plata ostaje ista...
Ameri su i napravili svu ovu frku da se mogu brzo izvuć iz krize.
Ejh, dok to dodje do nas 😂
Kad kauboj i frizura kažu sa je gotovo, onda je gotovo. Mada se i kosi i botox sada puno pitaju
Treba uzeti u obzir da Amerika se potpuno na drugi nacin bori protiv inflacije nego EU. Amerika je digla kamatnu stopu i usporila ekonomiju. A EU je odabrala dijeliti novac gradjanima da im pomogne protiv visokih cijena. Vrijeme ce pokazati ko je u pravu. Nekako tipujem na Amere.
Logicno
Deflacija Jos gori period dolazi
Ne lipši magarče do zelene trave.