Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hrana i voda iz Hrvatske i Srbije, hemija iz Njemačke i Italije ostalo Kina
imal sta da sarajevski kanton izvozi ili po starom obicaju tulanski i ze-do zaradjuju a gore se placa i budzet puni
Mi samo statiatiku radimo a parlamentarci i budzetari (sisari) niko to ne jebe brigu ni sekunde
Gotovo je. Sarajevo i Mostar sve prebacili na turizam, sad se sveti.
Normalno da ce najveci pad izvoza biti u ta tri kantona jer su i najveci izvoznici i donose novac ovoj drzavi a ne ko drugi kantoni koji su puni nekih trznih centara .
Ja tu vidim samo brojčanu analizu. Kad vidiš šta je korona uradila, dobro je sve, moglo je biti i gore. Jedino da se naši stručnjaci prestanu fokusirati na dodikovo stalno ubacivanje klipa u točkove napretka BiH grotesknim izjavama, već posvete analizom i implementiranjem novih uvoz-izvoz pravila koja će doprinjeti stabilnosti i procvatu bez obzira na koronu. Nije sve loše ba korona je svugdje sve poremetila.
Nije poremećaj nego trajno stanje sranja
Sve ovo zbog onih turista iz Wuhana
Zajjbavamo se ali propasce nam opstina Centar
Nema pomoci Vlade FBIH Novalic po zatvorima Bolnicama pare na banci ekonomija umire.
sve što je životno važno, jedva 20 komentara a bolesne besmislice napune i preko 200. Nismo dorasli za istinu o nama samima pa tako i o ekonomiji.
Kupuj bosnjacko, gradi BiH. Kupovinom 100 KM bosnjackih proizvoda mjesecno, 80 KM ostaje u Bosni i Hercegovini za skolstvo, zdravstvo, penzije, socijalno osiguranje itd. Kupovinom 100 KM stranog proizvoda u stranom trgovackom lancu 20 KM ostaju u BiH a 80 KM se izvlaci strancima u dzepove. Cijenimo svoje i volimo svoje, a onda ce nas i drugi cijeniti i voljeti. Kupujem bosnjacko gradim BiH
BulevarSrpskeGarde skini mi se sa komentara yebbem li ti sve mrtvo i zivo pravoslavno najmilije, a onu okoticu pravoslavnu, sto te je okotila i odgojila da budes fasista, nabijem na obrezan bosnjacki od 20 cm pa je divlje tucam do iznemoglosti. Svakom se kacis na komentare, sa svojim frustracijama. Nismo ti mi krivi sto te je djakon pedofilisao u manastiru dok su te krstili
@BosanskiBehar Bulevar je mnogo inteligentniji od vas, zato vas nervira. Ne samo da je pametniji već i obrazovaniji, spuštva vam ga na finjaka i među moždane vijuge ako ih imate.
Pad izvoza Kanton Sarajevo :D 'Ta je ovo!?!!
@seoskavaralicaFADILi Izvozi ks. Sva struja i ugalj koja, se proizvede u okviru EP BiH knjiži se kao izvoz KS. Ne bitno što na teritoriju KS nema ni jednog rudnika, termoelektrane ni H elektrane.
Neka je! Nek svi pocrkamo kad ne vrijedimo kao ljudi..umjesto da vec 2gofine nam druge pijesme pijevaju mi ovo trpimo i kukamo i kucamo al'ne mrdamo..Nek nam rade ono sto smo izgleda zasluzili svojom gluposcu.
Sto se budemo vise okretali domacim proizvodima sve vise i vise cemo smanjivati zavisnost od uvoza. Npr, ako 10 KM potrosite na domaci proizvod, 8 KM ostaje u BiH za socijalno, penziono, za investicije itd, a 2 KM ide na servisiranje vanjskog duga. Ako svaki od 2 miliona Bosnjaka u BiH mjesecno trosi po 100 KM na kupovinu domacih proizvoda, to je 200 miliona KM svaki mjesec ili 2,4 milijarde KM svake godine ulozeno u domace proizvode. Za 10 godina to su 24 milijarde KM. Kupujmo domace